Säkerhetstips: Använd Wolfram Alpha för att skapa starka slumpmässiga lösenord

Att använda ett verktyg som LastPass för att skapa och komma ihåg starka lösenord är ett utmärkt sätt att hålla dina online-konton säkra. Men om du vill skapa ett starkt lösenord i flygningen, utan att installera webbläsare plugins, försök Wolfram Alpha.

Skapa starkt lösenord med Wolfram Alpha

Gå till Wolfram Alpha och skriv: Skapa lösenord i sökfältet och klicka på knappen Beräkna.

Då får du ett slumpmässigt starkt 8-karaktärslösenord, extra lösenord, den fonetiska formen av den och mycket extra information än vad du noga vet om.

För att kopiera den klickar du på ikonen Kopierbar Plaintext och kopierar den till Urklipp.

Om du vill ha något starkare än 8 tecken, ändra bara antalet tecken du vill ha. Till exempel här ville jag ha ett 16 tecken lösenord.

Om du vill kontrollera styrkan på lösenordet ännu mer, klicka på "Specifika lösenordsregler" och ange vilka typer av tecken som ska användas.

Om du installerar Wolfram Alpha Chrome-förlängningen är det lättare att skapa ett lösenord eftersom du inte behöver navigera till webbplatsen först.

Wolfram Alpha är en kraftfull onlinetjänst som ofta blir förbisedd och bortglömd. Detta är bara en av de många groovy saker du kan göra med det. Medan det finns mycket att göra med det gratis, kräver många ytterligare funktioner ett Pro-konto.

Har du några coola Wolfram Alpha tips eller tricks? Skjut mig ett mail eller meddela oss i kommentarerna!