Granska Microsoft Word Online från Windows Live Web Apps

Efter att ha provat den nyligen lanserade Office Live började jag titta på några av funktionerna från Windows Live lite mer noggrant. Så mycket som jag gillar Google Docs, måste jag erkänna att jag är glad att se Microsoft driva gränserna och få lite konkurrens i rymden. Om inget annat kommer det att driva innovation och hålla priserna låga (och ja, gratis är bra!) Låt oss ta en titt på flagship Office Live Web Apps-produkten - Word Online!

Under de närmaste dagarna kommer jag att ägna några artiklar till var och en av de nya Office Live Web Apps - inklusive Word, Excel, Powerpoint och OneNote. Till att börja med, låt oss ta en titt på Microsoft Word Online!

Vad skiljer sig från Word Web App och Word 2010 Professional?

Office Web Apps Word Online är ärligt ganska trevligt. Microsoft lägger inte bara Word på webben, men de har också gjort några andra nya saker som jag inte sett med andra onlineordbehandlare - till exempel dra och släpp in i webbläsaren som en uppladdningsfunktion ( exklusive e-post. ) Som tidigare nämnts, när du jämför Office Live Web Apps med Desktop Professional-versionen av Microsoft Office 2010, ser de ut som en gratis version snarare än en fullständig onlineversion av Office Suite. Lyckligtvis packar varje app de vanligaste verktygen du använder, och Word är inget undantag. Här är en sida-vid-sida skärmdump jämförelse av den fria webbversionen och $ 140 USD desktop versionen av Word 2010.

Den nya Microsoft Word Web App i Live Office

Jämfört med Microsoft Word 2010 Professional skrivbordsklient

Det är tydligt att webappen saknas mer än hälften av banden och alla funktioner som går med dem, och till skillnad från skrivbordsversionen kan du inte anpassa banden. Med det sagt, gör Microsoft Word-webapp fortfarande ett groovy verktyg när du behöver redigera ett dokument i farten, utarbeta något snabbt, skriva upp något eller lagra något du kanske behöver komma åt på vägen. Att spara det till "molnet" gör exakt det, och det är här SkyDrive 25 GB lagringsutrymme blir så användbart.

Så här får du tillgång till Office Live och Microsoft Word Web App

Office Live Web Apps som Word är helt gratis att använda. Det enda du behöver för att få tillgång till Office Live är ett Microsoft Live eller Hotmail-konto. Om du har en, besök bara office.live.com och logga in. Om du inte har en, kan du registrera dig och skapa en där!

Live Office-sammanfattningssidan har två alternativ för att använda webbapparna. Du kommer åt Word från båda dessa knappar, och vi pratar om dem nedan. Alternativt, om du redan har dokument som laddas upp till SkyDrive, kan du bara klicka på dem för att öppna dem i Microsoft Word webbapp.

Gör ett helt nytt Microsoft Word-dokument gratis med Office Live Word

Från Office Live-webbplatsen, klicka bara på Nytt> Word-dokument.

Innan du går in på webappen blir du ombedd att ange ett namn för dokumentet, klicka på Spara för att börja skriva!

Så här öppnar du Microsoft Word 2010-dokument i Live Office Web App

På sidan summary.live.com kan du lägga till filer i din SkyDrive så att de kan öppnas i Word-webappen. Klicka på knappen Lägg till filer för att komma igång.

Lägg till dokumentsidan har den groovy förmågan att använda Dra och släpp- funktionen med Internet Explorer. För att lägga till en fil behöver du bara dra den direkt i webbläsarfönstret. Alternativt kan du bläddra i din dator för enskilda dokument med hjälp av valda dokument från din datorlänk som är standard för andra webbläsare och på MAC. När uppladdningen är klar klickar du på Fortsätt.

När du har laddat upp dina dokument kan du se dem alla från My Documents- området i Live Office. och om du just har laddat upp en fil, går du automatiskt dit. För att öppna dokumentet i Word-webbapplikationen, håll muspekaren över dokumentet med musen och välj sedan Redigera i webbläsare .

Slutsats

Microsoft har gjort det enkelt att använda Word online. Även om det kan saknas alla funktioner i skrivbordsversionen är det faktum att det är integrerat med SkyDrive, som fungerar med alla webbläsare eller operativsystem, gratis. Integrerar med Desktop-versioner av Microsoft Office gör det till en ganska snygg version från Microsoft den här veckan !