Google Reader stängs av nästa vecka, här är några alternativ

Google Reader stänger officiellt den 1 juli. Innan den är officiellt axlad, se till att exportera och säkerhetskopiera dina foderdata, kolla in några av dessa alternativ, vilket i de flesta fall är trevligare än Googles tjänst ändå.

Feedly

Detta är förmodligen det första alternativet just nu. Efter det första meddelandet att Google Reader stängde av rapporterade företaget att 500 000 användare bytte till Feedly endast 48 senare. Det fungerar nu med alla webbläsare - inklusive IE - genom att peka på det till cloud.feedly.com. Det finns också en Feedly-app för iOS och Android så att du får dina flöden på språng. Du kan skapa en elegant "magazine-style" -layout (liknande Flipboard) och byta alla dina aktuella flöden är sömlös.

Använd Outlook eller Thunderbird Email Clients

Om du bor i Microsoft Outlook hela dagen på jobbet, kan du lika bra använda den som din RSS-läsare också. Det är enkelt att importera dina flöden och använda Outlook som skrivbordsläsare. Eller om du är ett fan av Thunderbird, kan du lägga till dina RSS-flöden till det också.

Google Reader Replacements for Windows

Microsoft uppdaterade nyhetsappen i Windows 8 och RT för några månader sedan och det kan konfigureras för att få dina RSS-flöden. Om du föredrar en gratis öppen källkodslösning, kolla RSSOwl. Om du använder Windows 7 och använder skrivbordspaket, är en av de inbyggda standardinställningarna för Feed Headlines.

Andra alternativ

Det finns också massor av andra RSS-läsartjänster och appar där ute och vilken du äntligen använder kommer ner till dina inställningar och den enhet du använder. Andra anmärkningsvärda contenders är NewsBlur, The Old Reader beta eller NetVibes. Även om det inte är gratis, är Reeder en populär RSS-app för din iPhone eller iPad. Om du är på Mac kan du slå samman och läsa dina RSS-flöden i OS X Mail.