Google Copies Bing, lägger till sångtext i sökresultat

Det är inte ofta vi hörs om att Google-sökning tar en sida ut från Microsofts Bing-sökmotorens playbook. Det är vad som hände i veckan, eftersom Google nu visar texter högst upp på sidan istället för webbplatser som AZLyrics eller andra.

Vi rapporterade först att Bing visar fullständig sångtext tillbaka i oktober. Textfunktionen för Google verkar först rapporteras för några dagar sedan och meddelades på den här profilen på Google+.

Bing vs Google Lyric Search

I eftermiddag har jag testat de två motorerna och jämfört deras låtiska sökfunktioner och just nu vinner Bing enkelt. Uppenbarligen är resultaten för Google drivna av Google Play Music, så bara sångerna i databasen visas.

När jag söker Bing för trappan till himlen får jag texterna i en fin låda till sidan, samt direkta resultat för sången, videon och bandet Led Zeppelin.

På Google, när jag söker Stairway till himlen får jag inga texter ... bara resulterar i Wikipedia och sångtext på en av de webbplatser som är fyllda med annonser och popup-fönster.

Men om jag söker Stairway to Heaven-texter får jag textresultatet inline högst upp på sidan.

Jag har testat detta med flera populära sånger, och medan du bara skriver in sångtiteln i Bing ger mig texter, måste du inkludera artistens namn och / eller "lyrics" eller "song lyrics" till sökfrågan. Som jag antar är inte toast stor av en affär, eftersom den här funktionen är ny, men det skulle vara trevligt att ha konsistens.

Jag tycker också att det är irriterande att när du får låtsymboler, listas de som första resultat. Bing gör det mycket trevligare genom att ha texterna i en låda till sidan och ut ur vägen för andra resultat du kanske letar efter.

För att vara rättvis, när texten för första gången kom till Bing, visade den dem också högst upp i sökresultaten. Förhoppningsvis kommer Google att ta den designsidan från Bings spelbok också.

Om du har en Windows-telefon 8.1 kan du få Cortana att lyssna på musik och berätta vad låten är - och funktionen drivs av Bing. Det liknar Shazam, men utan att installera den extra appen. Det här är inte nyheter, men en bra påminnelse för användare av Windows Phone.