10 Tips och tricks i Google Chrome

Google Chrome är en av de bästa webbläsarna där ute och säkert den mest populära. Vad du inte visste är att Chrome kan vara ännu mer användbart för dig om du läser tipsen nedan.

Chrome Power User Tips

1. Uppdatera Google Chrome till den senaste versionen manuellt

Om du har läst om funktionerna i den senaste Chrome-versionen och du inte kan vänta med att få händerna på funktionerna, behöver du inte vänta tills Chrome uppdaterar automatiskt.

Klicka bara på alternativknappen och gå till Om Google Chrome . Om en ny uppdatering finns kommer webbläsaren att ladda ner den och du måste bara starta om för att installera den.

Mer information om manuellt uppdatering av Chrome här.

2. Välj din egen plats

Kanske vill du se en webbplats som användare från en viss plats gör. Det kan finnas många anledningar till detta, som olika innehåll beroende på region (eller om något innehåll inte är tillgängligt helt och hållet på en viss plats). Detta görs enkelt.

Börja med att öppna Chrome Developer Tools genom att slå F12 på tangentbordet. När verktyget är öppet klickar du på telefonikonen på vänster sida.

Under Emulering, klicka på Sensorer.

Nu kryssa Emulera geolokationskoordinater och mata in de koordinater du vill ha.

3. Visa webbplats som mobil enhet

Och eftersom vi använder utvecklingsverktygen för att emulera egenskaper för mobilenheter, vad sägs om att visa en webbplats som du skulle på en mobilenhet? Om du har en långsam internetuppkoppling kan detta hjälpa till att göra sakerna lite snabbare.

Klicka på Enhet i samma emuleringsmeny.

Nu, i avsnittet Modell, välj den enhet du vill se webbplatsen som.

Nu ser du webbplatsen som du skulle på den mobila enheten.

4. Spara en sida som PDF

Google Chrome kan spara en sida som PDF direkt utan att behöva ytterligare programvara. Öppna bara sidan du vill spara och tryck Ctrl + P på tangentbordet (i Windows) eller Cmd + P om du använder en Mac.

Klicka på Ändra under namnet på din skrivare.

I listan som visas väljer du Spara som PDF.

Att använda Google Chrome som PDF-läsare är bra eftersom det är lätt på systemresurser jämfört med att installera en gris av ett program som Adobe Reader. Faktum är att kolla in vår artikel om hur du gör Chrome till din standard PDF-läsare. Även om du inte vill ställa in Chrome som standard rekommenderar vi att du använder något ljusare och säkrare än Adobe Reader. Kolla in vår artikel om fem PDF-verktyg för att läsa och skapa PDF-filer.

5. Ändra standardleverantören

Google är normalt Chromes standardsökleverantör. Du kan dock ändra det om du föredrar en annan. Klicka på alternativknappen längst upp till höger i Chrome-fönstret och klicka sedan på Inställningar.

Bläddra nu tills du hittar sökningen. Välj en sökmotor från listan eller klicka på Hantera sökmotorer för att lägga till en annan som DuckDuckGo.

6. Ta bort en Auto-Complete-inmatning

Om du någonsin har sökt efter något och du inte vill att andra användare ska veta om det, tillåter Chrome dig att ta bort automatiskt slutförda URL-förslag en i taget utan att radera hela historiken.

Markera bara den post som du vill radera och tryck på Skift + Radera på tangentbordet.

7. Aktivera spåra inte

I samma sekretessavdelning är det alltid en bra idé att aktivera spårningsfunktionen (även om inte alla webbplatser verkligen bryr sig om det). Du hittar den i inställningsmenyn som du har använt för en liten stund sedan under Avancerade inställningar .

Det är under Sekretess, men om du behöver mer information har vi en artikel som beskriver Chrome: s spårningsfunktion inte i detalj.

8. Sök endast för resultat på en viss webbplats

Vad händer om du bara vill få sökresultat från en viss webbplats för en viss sökterm. Låt oss säga att jag vill få resultat om Google Chrome från vår hemsida.

Skriv bara: webbplats: i Chrome omnibar, följt av söktermerna, som jag gjorde på skärmdumpen nedan. Här söker jag specifikt för artiklar relaterade till Google Chrome.

9. Gör Chrome snabbare genom att stänga processer

Om Chrome är på långsidan, vet du att Googles webbläsare har sin egen uppgiftshanterare, som du kan använda för att se vad som saktar ner sakerna och stänger dessa processer för att få saker att fungera snabbare.

Du kan komma till det genom att trycka på Shift + Esc på tangentbordet eller du kan hitta den i menyn som visas genom att klicka på alternativknappen under Verktyg .

Om du vill stänga något, klicka på det och klicka sedan på Avsluta processen.

10. Återställ Chrome till standardinställningar utan att installera om

Om du har experimenterat med tillägg och inställningar, vilket resulterar i att Google Chrome beter sig märkligt, vet du att du kan återställa den till fabriksstatus.

Startsidan, nya flikläge, flikar med flikar, cacheminne (inklusive cookies, innehåll och webbplatsdata) kommer alla att återställas. Extensions och teman kommer att inaktiveras, inte raderas.

Däremot sparas dina bokmärken. Så här återställer du Chrome utan att du installerar om det.

Det här är våra tips för Chrome-strömanvändare. Om du har en egen som du tycker borde vara i listan, låt oss veta i en kommentar nedan!