Varning: Ta bort ditt Sprint-trådlösa kontrakt utan några ETF-avgifter

Klar för att komma ur ditt Sprint-kontrakt utan några påföljder? Jag har väntat på min chans och gissar vad, jag tror att jag bara hittade ett sätt!

Om du tittar på din februari Sprint-faktura via ditt onlinekonto så har det skett ett meddelande om rabattpolicy. Lyckligtvis för oss utgör denna förändring av politiken en väsentlig förändring av våra Sprint-kontrakt.

Vem påverkar detta?

  • Familjeplaner
  • Företagsaktieplaner
  • INTE enskilda linjer (endast 1 person och nummer på kontot). Du kan fortfarande försöka men det fungerar nog inte.

Hur exakt förändras mitt kontrakt?

Planen (linje 1) går från $ 129, 99 till $ 110, 00 per månad, och den andra raden kommer nu att debiteras $ 19, 99 per månad. Pengarna du betalar kommer att vara desamma, om du inte har en företagsrabatt. Även om du inte har rabatt, kan det ändå utgöra en väsentlig förändring av all familjeplan och företagsplankontrakt och du kan fortfarande få ut ETF gratis.

Om du har en företagsrabatt, kommer rabatten inte längre att påverka 2: a raden, även om båda linjerna hör till personer som är tillämpliga på rabatten. Så 25% rabatt är inte längre av $ 129, 99 ($ ​​32, 50), det kommer bara att vara 25% rabatt på $ 110.00 ($ 27.50) vilket ger dig en total fakturahöjning på $ 5 per månad. Även om det här inte verkar som mycket för dig, räcker det med att få dig ur ditt kontrakt. Sprint gör också en död om du multiplicerar $ 5-ökningen gånger antalet kunder som påverkas av detta.

Vad är tidsfristen?

Inom 30 dagar efter mottagandet av din första faktura visas en ökning på grund av denna ändring. Men som ett tillfälle tillåter Sprint upp till 45 dagar från fakturadatum, så den slutliga behörighetsdagen är 4/15/2012 för kunder med 2/28 faktureringsperiod.

Varför ingen ETF (tidig uppsägningsavgift)?

Enligt Sprint Villkor:

Vår rätt att ändra avtalet och dina närstående rättigheter
Vi kan ändra vilken del av avtalet som helst, inklusive, men inte begränsat till, priser, avgifter, hur vi beräknar avgifter, rabatter, täckning, teknik som används för att tillhandahålla tjänster eller dina användarvillkor. Vi kommer att meddela dig väsentliga ändringar - och vi kan meddela dig om icke-väsentliga ändringar - på ett sätt som överensstämmer med detta avtal (se avsnittet "Meddelande till var och en under avtalet"). Om en ändring som vi gör till avtalet är väsentlig och har en väsentlig negativ inverkan på Tjänster under ditt löptidsåtagande, kan du säga upp varje tjänst som påverkas väsentligt, utan att endast uppnå en tidig uppsägningsavgift om du: (a) ringer oss inom 30 dagar efter förändringens effektiva datum och (b) rekommendera oss specifikt att du vill avbryta Tjänster på grund av en väsentlig ändring av avtalet som vi har gjort. Om du inte avbryter tjänsten inom 30 dagar efter ändringen, gäller en tidig uppsägningsavgift om du avslutar Tjänster före utgången av eventuella tillämpliga terminsförpliktelser.

Hur

Ring * 2 på din Sprint-telefon och prata med kundtjänst. Tala med en servicerepresentant och berätta för dem att du vill avbryta ditt konto på grund av väsentliga förändringar av kontraktet. Du kanske måste överföra till en handledare eller chef, min normala (outsourcade, fattiga engelsktalande) representant kunde inte hjälpa mig och försökte bara prata med mig i loopar och motivera att det är "bara en liten förändring".

Alternativt kan du använda onlinechatten på: http://www.sprint.com/landings/chat/