Vad gör en smartphone användbar och varför ska jag köpa en?

Den större skärmtelefonen

De flesta smartphones, även de billigare modellerna, som denna Samsung Galaxy Prevail 2, kommer att ha en mycket större skärm än en vanlig telefon. Det innebär en bättre webbläsarupplevelse, enklare att läsa dokument och en övergripande förbättrad upplevelse.

Processing Power och Apps

High-end-smartphones har specs som rivaliserar hela stationära datorer. Tänk bara på att Samsungs flaggskeppsm Smartphone, Galaxy S4, har versioner med en okta-core CPU och de flesta flaggskepps smartphones använder quad-core processorer.

Det betyder mycket mer bearbetningskraft för dina dagliga uppgifter. Vad du kan göra med en ny generation av flaggskepps smarttelefon beror bara på de appar som du har installerat.

Och, som du enkelt kan se från den här artikeln, som visar stora produktivitetsverktyg, kan vi inte klaga på bristen på kvalitetsprogram. Artikeln kan handla om appar som passar bäst för tabletter, men alla har även smartphone-versioner.

Det bästa exemplet är förmodligen det som gäller kontorsprogram. Att redigera kontorsdokument är inte längre något du behöver en bärbar dator för; Du kan göra det på språng, direkt från din smartphone.

GPS

Att ha en smartphone, särskilt en med en större skärm, innebär att ett GPS-navigationssystem inte längre är nödvändigt. Den stora majoriteten av smartphones innehåller GPS-mottagare så, så länge du får en navigationsapp, tar de dig till din destination med sväng av svängriktningar.

Musik och video

När du har en smartphone är din iPod inte längre nödvändig. Om du har en iPhone ingår en musikapp och en mängd andra att välja mellan i appbutiken. Om du får en Android- eller Windows Phone kommer din nya smartphone med en multimediaspelare. Faktum är att kolla Brian's artikel om att använda Nokia Lumia 520 som en Zune på steroider.

Det finns också mycket bra alternativ. Musikspelare (Remix) är till exempel en bra ljudspelare för Android, och det finns också en mängd olika videospelare, och naturligtvis Netflix, om du vill fånga Breaking Bad på väg till jobbet.

Permanent ansluten

En bra anledning att få en smartphone är att den kommer att hålla dig i permanent kontakt med världen runt dig. På nolltid använder du e-post, sms och MMS för att kommunicera med andra, i stället för bra gammal textning som på en funktionstelefon ... hur gjorde jag någonsin det igen på dagen?

Ännu mer kan du enkelt hålla kontakten med dina vänner på sociala nätverk. alla plattformar erbjuder dedikerade appar för de viktigaste, som Facebook och Twitter.

Enkel användning

För några år sedan betraktades smartphones som bara passar för proffs och tekniskt kunniga geeks. De var svåra att använda, ganska skrymmande. och ganska obekväma.

Dessa dagar har de stora plattformarna vuxit till den punkt där någon kan lära sig hur man använder en smartphone ganska snabbt. Oavsett om du väljer en iPhone, en Android-enhet eller en Windows Phone-telefon, har du inga problem att använda det effektivt efter ett mycket kort tid.

Prisvärd Prepaid

Att ha en smartphone behöver inte heller bryta din bank. I USA luras vi in ​​för att få en ny powerhouse-telefon på den billiga och betalar sedan $ 50 + per månad för att använda den. I slutändan hamnar vi betalt mer över den tvååriga kontakten som telefonen är till och med värt. Så vi rekommenderar starkt att den förutbetalda vägen!

Prepaid brukade innebära en smart telefon, men de senaste åren har förbetalda telefoner blivit mycket bättre. Faktum är att de flesta förbetalda tjänster erbjuder iPhone, en mängd olika Android-telefoner, inklusive flaggskeppet Samsung Galaxy 4, och några av Nokia Windows-telefoner. För att lägga saker i perspektiv, kolla in Austins forskning: Hur mycket pengar kan du spara genom att växla till förbetalt.