Så här ändrar du ditt standard Android-tangentbord

Även om tangentbordet Android-tangentbord har gått igenom några mindre förbättringar, är det ingen hemlighet att det finns bättre och mer avancerade tangentbordsprogram där ute. SwiftKey X, Swype, SlideIT och Go Keyboard erbjuder alla extra funktioner för att skriva snabbare och enklare. Det är kul att experimentera med flera tangentbord för att veta vilken som passar din typing bäst. Om du växlar mellan olika tangentbord i Android 4.0, ändrar en grundläggande funktion du behöver lära dig att ändra standardtangentbordet för din enhet. Så här gör du det i Android 4.0.

Tryck på menyknappen och tryck på Systeminställningar. Om du inte ser det här alternativet letar du efter appen Inställningar i applådan.

Välj Språk och mata in i listan.

Under tangentbord och ingångsmetoder bör du se en lista över installerade tangentbord på enheten. Standard är ett Android-tangentbord. Om du har några andra tangentbordsprogram installerade visas den längst ner på listan. I det här exemplet har jag SwiftKey 3 installerat, men det är inte mitt standardtangentbord.

För att växla till ett annat tangentbord, tryck på kryssrutan till vänster. En popup-bekräftelsefält kan dyka upp - tryck på OK.

Då uppmanas du att välja en inmatningsmetod. Vad du än väljer här blir standardtangentbordet för att skriva över alla appar.

Tryck på Back-knappen för att återgå till startskärmen. Du kan nu kolla om inställningarna ändrats framgångsrikt genom att skriva in någon app.

Tredje parts Android-tangentbord är ganska olika, och det blir i sista hand en fråga om att välja och klibba till bara en. Om du är en ny Android-användare är det här någonting som du förmodligen kommer att undersöka under de första veckorna då du äger enheten.

För vissa alternativ, kolla in den här listan över fem tangentbordsalternativ för Android.