Google förvärvar Motorola Mobility, Ups Ante i Smartphone Patent War

... tror på det eller inte, det här är den grooviest informationen om dagen. Sökmotorns jätte har officiellt meddelat att den har kommit överens om att förvärva Motorola, ett av de största företagen inom mobilbranschen, allt i namn på supercharging Android.

Låt oss först och främst få siffrorna borta, eftersom transaktionspriset redan har meddelats. Google betalar 12, 5 miljarder dollar, vilket uppgår till 40 dollar per aktie, och båda styrelserna har godkänt avtalet.

Motorola var en av Googles viktigaste partners när det gällde Android ( många säger att Android räddade Motorola från ett mycket grymt öde), men mest av allt, Motorola äger en stor patentportfölj. Det skulle vara ett mycket starkt vapen för Google och dess Android-partners i kampen mot Apple. Kom ihåg hur Apple har lyckats förbjuda Samsung Galaxy Tab 10.1 i Europa för några dagar sedan? Med detta drag kan Google slåss tillbaka.

HTC, Sony Ericsson och LG representanter har välkomnat flytten. Och varför skulle inte de? Det hjälper dem att bekämpa Apple.

Genom att äga en av de största mobiltelefon- och tablettproducenterna kommer Google att ha en enklare tid att utveckla Android ytterligare, vilket bara skulle gynna alla.

Jag är inte säker Apple kommer att vara för glad över det, men ...

( PS Om du är intresserad av att höra mer om Googles sida om det akrimoniska patentkriget, läs vårt tidigare inlägg: Inom patentkriget eller, varför Tech Innovation är dömd)