Gmail flyttar all åtkomst till HTTPS [groovyNews]

Efter den senaste hackingincidenten i Kina är det inte konstigt att Google letar efter sätt att öka den övergripande säkerheten på sin plattform. Sedan 2008 har Google gjort det möjligt att alltid använda HTTPS eller SSL när du åtkomst till ditt Gmail-konto. Men det var inte standardkonfigurationen. På tisdagskväll gjorde Google omkopplaren och nu ska alla Gmail-konton automatiskt ställas in för att använda HTTPS eller SSL när de öppnas via en webbläsare.

Du kanske undrar: " Varför gjorde Google det inte i första hand? "Det enkla svaret är hastighet och kostnad. När webbläsartrafiken är SSL-krypterad, lägger den mer belastning på din webbläsare, webbplatsen den åtkomst och total latentitet och hastighet eftersom SSL-trafik inte kan komprimeras och accelereras lika enkelt som HTTP-trafik. Lägg till på den höga kostnaden för SSL-certifikat som webbsidor behöver installera. Så att erbjuda HTTPS eller SSL gratis till 200 + miljoner Gmail-användare kommer inte billigt. Alma Whitten, Google Security Software Engineer, angav i sin artikel om https-säkerhet för webbapplikationer:

Vi vet att HTTPS är en bra upplevelse för många kraftanvändare som redan har aktiverat den som standardinställning. Och i detta fall håller vi inte tillbaka kostnaderna för att erbjuda HTTPS. Men vi vill förstå mer fullständigt effekterna på människors erfarenhet, analysera data och se till att det inte finns några negativa effekter. Helst skulle vi vilja att det här är standard på alla anslutningar, och vi undersöker avvägningarna, eftersom det finns vissa nackdelar med HTTPS - i vissa fall gör det vissa åtgärder långsammare.

Vad är HTTPS?

Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS) är en krypteringsmetod som vanligtvis används för att säkra kommunikation via Internet (vanligtvis i webbläsare som IE eller Firefox.) HTTPS krypterar nätverksanslutningarna och nyttolasten mellan webbläsare och webbserver. Kort sagt, det är metoden företag som använder för att säkra kommunikationen mellan deras webbplats och slutanvändarna att komma åt deras webbplats med en webbläsare.

Så, trots allt, har vi hört och läst, känner du dig säker om ditt e-postkonto på Gmail eller Hotmail eller Yahoo! etc.??