Amazon Kindle Fire HD 7 InchTablet Review

De nya Kindle Fire HD-tabletterna är nu tillgängliga för köp av nätbutiker och butiker över hela landet. Det är hårdvaran uppgraderats väsentligt över originalet, och dess anpassning Android 4.0 ICS OS sjunger i jämförelse. Här är vår första titt på huvuddragen i den nya 7-tumsversionen av den nya tabletten.

Kindle Fire HD

Efter att unboxing Kindle Fire HD blev jag omedelbart imponerad av formfaktorn i jämförelse med den första. Det är mycket lättare och tunnare än originalet. Det är dock bredare, med större sidor runt kanten. Det gör det svårare att hålla i en hand som en bok, men gör det trevligt när du håller i landskapsvisning medan du tittar på video, navigerar på gränssnittet och surfar på webben.

Det kan inte vara lättare att ställa in det. Liksom den första branden är den ansluten till ditt Amazon-konto, så alla dina filmer, böcker, appar och musik är redo för dig ur lådan.

Detta gränssnitt är Amazons starkt anpassade version av Android 4.0 Ice Cream Sandwich och det mycket snabbare än den ursprungliga. En udda sak om låsskärmen är att du behöver svepa från höger till vänster för att låsa upp den - vilket är motsatt av någon annan tablett eller enhet som jag har använt.

Om du sveper från vänster till höger tar det dig till Android-butiken. Medan subtila, kan jag inte låta bli att tänka på att detta gjordes med avsikt av Amazon för att lura få dig till sin butik snabbare.

Tänkt mot sitt ord kommer Kindle Fire HD med annonser också aktiverade. Men du kan välja bort det här för en engångsavgift på $ 15. Huruvida jag bestämmer mig för att välja bort eller inte, beror på hur irriterande annonserna blir.

Naturligtvis kan du visa något innehåll på Kindle Fire HD i landskaps- eller porträttvisning. När du vrider om tabletten, växlar den till antingen att se smidigt - till skillnad från det ursprungliga som var långsamt.

videoklipp

Videofilmen fungerar precis som du förväntar dig. Den har karusellen som användargränssnitt där du kan komma åt din spellista, bevakningslista och bibliotek med köpta videoklipp. Att söka i videobutiken är en sömlös upplevelse för Prime och icke-Prime-innehåll. En irriterande jag märkte är att det tar längre tid att ladda videominiatyrerna än vad den gör på andra enheter.

Naturligtvis kostar HD-innehållet mer, tar upp mer utrymme på enheten och äter mer bandbredd.

Videouppspelning var exceptionell för både HD och SD-innehåll. 7-tumsskärmen är 1280 × 800 upplösning. Den har en HDMI-utgång så att du enkelt kan ansluta den till din HDTV. Men du måste köpa en mikro-HDMI-kabel separat, precis som hörlurarna. Skärmkvaliteten är hopp och gränser över den första.

En annan snygg ny funktion för Video är Amazons röntgenteknik som innehåller IMDB. När du tittar på en film klickar du bara på skärmen för att få fram röntgen för att se vilka aktörer som är närvarande. Då kan du klicka på en skådespelare för att se deras IMDB-profil eller kolla hela kasta på en gång.

musik

Musikappen är precis som vad du har kommit att förvänta dig från Amazon. Du får 5 GB ledigt lagringsutrymme på Amazonas moln för dina låtar, och musik som köpts från sin butik räknas inte mot den gränsen. Precis som med den ursprungliga branden kan du skapa spellistor och ladda ner musik till din enhet. Plus, med Amazon Scan and Match får du tillgång till din samling var du än har en WiFi-anslutning.

Böcker och tidningskiosk

Det finns mycket läsning som ska göras på Fire HD också. Vändningssidor är inte klumpiga som det var på dess föregångare. Att bläddra genom böcker är flytande utan stotter eller tvekan, och detsamma gäller tidningar i tidningskiosken.

">

">

Ljudböcker

En annan ny funktion på Kindle Fire HD är ljudböcker från Audible.com. Du kan hämta Audible appen för den första, men nu är den inbyggd i OS som standard.

Apps

Urvalet av appar är fortfarande bristfälligt. Medan det är byggt på Android, kontrollerar Amazon vilka appar som är tillgängliga via App Store. Ingen Google Play Butik här här, om du inte roterar den och installerar Google Play.

Silke Browser

Amazons Silke Browser har uppgraderats och fungerar mer flytande än den första versionen. En sak som har ändrats med den här versionen är Bing är standardwebbläsaren nu mot Google i den första. Om du föredrar Googles sökmotor är det enkelt att byta och göra det till standard.

Audio

Dolby Digital Plus-ljudet via stereohögtalarna med dubbla drivrutiner är imponerande för en liten tablett. Jag skulle inte använda sina högtalare under långa perioder av musiklyssning, men kvaliteten är utmärkt för att titta på video online eller använda funktionen Read to Me. Med Dolby Digital Plus kommer ljudet från dig från olika vinklar och täcker ett bredare område runt enheten. Högtalarna är mycket bättre än alla andra bärbara enheter jag har lyssnat på.

Det kommer inte med hörlurar men du måste ta din egen. Jag tycker inte att det är ett problem eftersom det första som ska gå när jag får en ny gadget är att slänga i stockhörlurarna eftersom de vanligtvis är billiga och ljuda hemskt. Jag anslöt den till mottagaren på min hemmabiosystem, upprättad via HDMI och filmer och musik lät tätt, skarpt och kraftfullt. Anslutningen till en mottagare är som att ha en förstärkare framför ljudingången.

Den har volymknappar på höger sida av den och du kan också justera den från en kontroll på skärmen.

Förhoppningsvis ger detta dig en bra bild av vad du kan förvänta dig från Kindle Fire HD 7 tums tablett. Det finns många andra funktioner som inte omfattas av den här artikeln, men vi kommer definitivt att ha mycket mer som täcker det inifrån och ut. Håll dig igång!

Detta skulle vara en utmärkt första tablett för alla på en budget som inte äger en ännu. Eller, om du har originalet, blir du väldigt nöjd med den här nya versionen. Även om det finns förbättringsområden är Kindle Fire HD en överlägsen enhet jämfört med den första versionen, hands-down.