Stoppa uppgraderingen av Windows 10 med aldrig 10 eller GWX-appen själv

Sedan början av mars har det ökat antalet klagomål om Get Windows 10-appen i Windows 7 och 8.1, automatiskt uppgradering av system till Windows 10. Några lösningar från tredje part har utvecklats för att blockera GWX och tillhörande uppdateringar som underlättar installationen av Windows 10. Vi tittade tidigare på de mest populära alternativen, GWX Control Panel. Den senaste lösningen på katt- och musspelet är aldrig 10 av den kända säkerhetseksperten Steve Gibson.

Blockera Få Windows 10 med aldrig 10

Aldrig 10 är en liten, lättanvänd app som är bärbar, så ingen installatör krävs. Verktyget fungerar på Windows 7 och Windows 8. Efter att du laddat ner det dubbelklickar du på aldrig10.exe och väljer sedan knappen Inaktivera Win10 Upgrade .

När den är aktiverad kommer den att visa en grön anmälan. "Windows 10 OS Upgrade är INTE DISABLED på det här systemet." Å andra sidan är det lika enkelt att aktivera det. Klicka på Aktivera Win10 Upgrade . Windows 10 Upgrade kommer återigen att finnas tillgänglig.

Fungerar det?

Jag försökte det på ett par datorer, och jag är inte så säker på att det är fullt bevis. Efter aktivering Aldrig 10 på en annan dator, och sedan starta Få Windows 10; Det fanns fortfarande en nedräkningstimer som indikerar att Windows 10 skulle installeras på 60 minuter. Jag märkte också att det inte döljer den irriterande GWX-ikonen på Aktivitetsfältet.

Om du inte vill ha uppgraderingen av Windows 10, ge Aldrig 10 ett försök och låt oss veta hur din erfarenhet med det går i kommentarfältet nedan.

Inaktivera Windows 10 Upgrade med hjälp av Få Windows 10 App

Jag kunde använda själva Get Windows 10-appen för att inaktivera Windows 10-uppgraderingen utan ytterligare meddelanden. När du gör det måste du se till att du väljer lämpliga knappar och länkar. På några av skärmarna är det inte alltid uppenbart vad man ska välja.

Starta programmet Get Windows 10, om du inte ser det, tryck på Windows-tangenten + R de skriver: gwx.exe och tryck sedan på Enter. Detta startar programmet Get Windows 10, om du ser meddelandet som visas nedan klickar jag på mer tid under timern.

Klicka sedan på länken Omfördela under timern.

Klicka på Avbryt planerad uppgradering på nästa skärm .

Klicka sedan på knappen Avbryt planerad uppgradering .

Du kommer inte vara störd eller automatiskt uppdaterad till det nya operativsystemet. Du kan också manuellt blockera Windows 10-uppgraderingen genom Windows-registret, kolla in vår tidigare artikel för instruktioner.

Åtminstone fungerar den andra metoden för nu. Det finns alltid en möjlighet att Microsoft kommer att driva en annan uppdatering som gör det svårare att använda GWX-appen för att stoppa Windows 10.