Kom igång med en gratis månad på HBO nu på Apple TV och iOS-enheter

HBO lanserade sin kabelfria strömmande tjänst, HBO Now, på tisdag, och du kan anmäla dig nu till en helt gratis månad - precis i tid för Thrones spel säsong 5 premier. Här är en titt på att komma igång med det på Apple TV och iOS, samt hur man avbryter efter att den fria månaden är över.

Förra månaden under Apple Watch-händelsen meddelade VD Tim Cook att Apple TV-priset sänktes till $ 30, till $ 69. Det blev också meddelat att HBO, i samarbete med Apple, lanserar en fristående streamingapp som heter HBO Now.

HBO-tjänsten är exklusiv för Apple TV, iPhone, iPad och iPod touch under de första 90 dagarna, och kostar $ 14, 99 / månad. Det ger direkt åtkomst till alla episoder av alla HBO-originalprogram, sport, dokumentärer, etc. Och för att sparka av saker får du en 30-dagars gratis provperiod.

Gratis månad för HBO NU

För att starta saker måste du skapa ett konto med HBO. Du kan göra det genom att hämta appen HBO NOW till din iOS-enhet, starta appen på din Apple TV, eller om du har iTunes installerat kan du registrera dig på HBO NOW-webbplatsen.

Därefter är du bra att gå och kan börja titta på dina favoritprogram. Gränssnittet är intuitivt och enkelt att navigera. Välj bara filmen du vill titta på, eller tv-serier, säsong och episod.

Uppspelningskontrollerna är universella och grundläggande. En intressant uppspelningsfunktion är -10 och +10 ikoner som kommer att hoppa över videon tillbaka eller framåt 10 sekunder.

Här är ett exempel på hur HBO Now-gränssnittet ser ut på Apple TV.

Avbryt HBO NU

En sak du kanske har missat när du installerade HBO Nu på din enhet är det du håller med att prenumerationen kommer att förnyas automatiskt efter den fria månaden.

Om du spenderar $ 14, 99 varje månad inte är din kopp te, måste du gå in i dina kontoinställningar och stäng av automatiskt förnya prenumerationen.

Starta App Store på din iPhone eller iPad och tryck på fliken Utvalda, och rulla ner och knacka på ditt Apple-ID> Visa Apple-ID och ange ditt användarnamn och lösenord.

Sedan på kontoinställningar trycker du på Hantera under avsnittet Prenumerationer.

Stäng sedan av alternativet för automatisk förnyelse och verifiera att du vill avsluta det.

Om du inte planerar att hålla HBO NU efter den fria månaden borde du noga göra det direkt så att du inte glömmer bort det. Att stänga av det automatiskt förnya abonnemanget påverkar inte din gratis månad alls.

I själva verket, som du kan se på skärmdumpen nedan när du stänger av den, får du se ett meddelande om att din försök inte kommer att sluta förrän efter 30 dagar från när du aktiverade det.

Planerar du att ge HBO nu ett försök till den fria månadförsöket? Lämna en kommentar nedan och låt oss veta dina tankar.