Fyra Geeky Gadgets Du kan ansluta till din Minivan

Min familj växer. Så, denna Faders daghelg, jag köpte min första nya minivan. Jag vet, jag vet, det här är inte den typ av ämne våra läsare förväntar sig av en "kolla in min spännande nya prylar" -post. Jag erkänner när jag först blev en bilist för 13 år sedan, kunde jag inte föreställa mig ett fordon som var mer okulärt än en minivan (Segway hade inte slagit marknaden än.) Men nu när jag egentligen är en minivanägare måste jag säg att det finns några coola saker inuti.

Det här är första gången jag har köpt ett nytt fordon, och jag blev positivt överraskad över att se en hel del portar, pluggar och gränssnitt för olika prylar. För de flesta innebär det att du kopplar in din smartphone för att lyssna på din musik eller ringa handsfree-samtal. Men efter lite tinkering hittade jag fyra extra groovy användningar för 16, 4 tums färgdisplay, RCA-uttag, två 120V AC-uttag, DVD-spelare, USB-port och trådlösa hörlurar som följer med min nya Toyota Siennas Dual View Entertainment Centrum.

Det visar sig att du kan ansluta mer än bara din telefon till din bil. Här är några gadgets du ska försöka:

En USB-enhet Full av MP3-filer

Nästan alla nya bilar kommer idag med en USB-port "för din iPhone", säger alla annonser. Vad de verkligen vill att du ska göra är att anmäla sig till sin betalda abonnemangsbaserade "car apps" -tjänst, som låter dig använda saker som Pandora och OpenTable från instrumentpanelen (istället för att bara använda din telefon.) Toyotas version av det kallas Entune. Honda har HondaLink och Ford har Ford Sync. Men vad annonserna brukar inte säga är att du kan använda samma USB-port för att ansluta en massa USB-lagringsenheter och spela dina MP3-filer direkt av det. Ladda bara upp det med rätt taggade musikfiler och sätt in den.

Funktionen att använda en flash-enhet för musik i din bil skiljer sig inte mycket från att använda en smartphone. Du kan bläddra bland artist och album och visa sånginformation. Men det finns några fördelar med att använda en USB-masslagringsenhet istället för din iPhone. För det första frigör du dig från att behöva knyta telefonen till din bil - eller värre - äta upp batteriet som skickar ljud över Bluetooth. För det andra kan du vanligtvis packa mycket mer på en 32 GB flash-enhet (som du kan få för mindre än 25 dollar) än en smartphone eftersom du inte kommer att konkurrera med appar och videor för utrymme. Totalt sett är det ett mycket effektivare sätt att spela MP3-filer (eller M4A eller WMA) via din bilstereo.

USB-nav

När jag upptäckte det första tricket kände jag mig ganska smart. Men då insåg jag att det inte fanns någon USB-port kvar för att ladda telefonen. Så, jag försökte något: Jag tog en gammal USB-hubb och kopplade den till USB-porten på konsolen. Sedan kopplade jag min telefon och min USB-enhet till navet. Som förväntat slog både telefonen och USB upp. Men till min förvåning upptäckte bilen både telefonen och innehållet i USB-minnet. Även om jag bara kunde spela låtar från USB-lagring, fungerade telefonens dataanslutning med Toyota Entune-appen fortfarande.

Din körsträcka kan variera beroende på vilken typ av USB-hubb du använder. Jag använde en Belkin USB 2.0 4-Port Ultra Mini Hub som jag köpte över fem år sedan och det fungerar bra. Den enda försiktigheten är att telefonen troligtvis kommer att ladda mer långsamt än om du pluggar in den direkt. Men för långa bilrittar borde detta vara ett icke-problem. Och som en bonus finns det ytterligare portar att ladda andra enheter.

Raspberry Pi

Min Toyota Sienna XLE har ett bakre underhållningssystem med split-skärm. Du kan spela en DVD på ena sidan och sedan mata in från en annan A / V-källa via RCA-uttag. Detta system överensstämmer med några andra minivans bakre underhållningssystem. Jag tittade på en DVD-spelare och en annan extra videoingång med de röda, gula och vita RCA-pluggarna. Avsikten är att du ska ansluta en annan bärbar DVD-spelare eller ett videospelssystem, som en Xbox eller en PlayStation. Men situationen är att moderna konsolspelssystem är ganska kraftiga hungriga. Även 120V-uttaget på en minivan är kanske inte tillräckligt bra för en konsol på grund av brist på watt. Överbelastning av uttaget kan orsaka skador, överhettning och personskada. Tänk dig själv varnas. Dessutom finns det det uppenbara problemet med stötar på vägen som orsakar problem med dina skivor (inbyggda CD- och DVD-spelare är vanligtvis utformade för mindre chocker - men en Xbox, Wii eller PlayStation var aldrig tänkt att spelas i gång.)

Men när jag såg dessa RCA-ingångar fick det mig att tänka på en sak: RCA-videon på min Raspberry Pi. Raspberry Pi, en kreditkortsstor $ 25 ARM-baserad Linux-dator, tar lika mycket ström att köra som din mobiltelefon laddas. Och eftersom det går av ett SD-kort finns det inga rörliga delar. Jag kopplade in mina, och det gick helt fint på split-skärmen. För att få ljud behöver du använda en 3, 5 mm mini stereokontakt till RCA-kabeln. Men efter det är allt du behöver en USB-gamepad och RetroPie, och du kan spela dina favorit NES, SNES och andra retro-konsolspel.

Självklart kan du också använda din Pi för att spela upp video, musik och annat multimedia som du har förinstallerat på ett SD-kort eller USB-enhet. Försök Raspbmc för den där.

Äldre iPod, iPad och iPhone Modeller

Vill du inte gå igenom alla DIY hackery av en Raspberry Pi? Din iPad eller iPhone kan också spela ljud och video till RCA-ingången på ett bakre underhållningssystem. Du behöver Apple Composite AV-kabeln, som sätter dig tillbaka runt $ 39.

Om du har en extra iPad eller iPhone är det här ett bra sätt att spela upp videor på baksidan för barnen, speciellt om du inte har dem på DVD.

Den stora varningen: börjar med iPhone 5 och den 4: e generationen iPad (inklusive iPad Mini), komposit-AV-kabeln fungerar inte längre. Det beror på att TV-ut-adaptern nu går till HDMI istället för kompositpluggar. Vissa iPod touch-modeller fungerar, men kontrollera kompatibilitetslistan på Apples produktsida innan du köper.

Slutsats

Jag har ägt denna minivan i alla två dagar, och jag har fortfarande inte tagit den på en vägresa med barn som är gamla nog för att uppskatta multimediaöverbelastningen än. Men jag ser massor av geeky potential här, inte bara för minivans, men för alla bilar med USB-anslutning, nätuttag, Bluetooth, etc.

Har du en spetsig bil gadget tips? Dela det i kommentarerna .