Ta bort bakgrund från foton med Adobe Photoshop: Del 2 - Avancerade tekniker

Idag fortsätter jag min serie om hur man tar bort bakgrunder från bilder med hjälp av Adobe Photoshop. I en del av serien förklarade jag hur man tar bort bakgrunder med hjälp av grundläggande verktyg inklusive:

  1. Magic Eraser-verktyg
  2. Bakgrundshanteringsverktyg
  3. Magisk stav verktyg
  4. Snabbvalverktyg
  5. Färgområde verktyg

Låt oss nu titta på mer avancerade verktyg som, trots att det är lite knepigare, ger dig ett ännu bättre slutresultat!

Redigering i Photoshop Quick Mask Mode

Även om vi redan har visat dig hur du använder Quick Mask Mode när du ändrar en viss färg i bilder, är det fortfarande värt en snabb titt och återkommande när det gäller att använda för bakgrundsavlägsnande.

">

Extraktfilter (endast CS3)

Extraktfiltret är en gammal men ändå effektiv metod för bakgrundsavlägsnande. Den är endast tillgänglig i Photoshop CS3 och finns inte i några andra versioner av Photoshop. Jag får mig att undra varför Adobe tog bort den här funktionen, med tanke på att det fungerade ganska bra. Tro mig inte? Titta på dig själv:

">

Magnetic & Polygonal Lasso Tool

Om du är redo att kliva upp och börja arbeta med några mer allvarliga val, är det magnetiska lassverktyget och det polygonala lassverktyget ett bra ställe att börja. Enkelt, effektivt och erbjuder mycket trovärdighet baserat på vilken typ av bild du jobbar på.

">

Frågor? Framgång? Vänligen skicka dina frågor, kommentarer eller någonsin bättre bilder i kommentarerna! Jag skulle gärna se vad några av er skapar med dessa nya tips!