Fem tips för att spara pengar på skrivare bläck och papper hemma eller arbete

Även med PDF-filer och massor av digital kommunikation via smartphones och e-post väljer människor fortfarande att skriva ut sina dokument på papper. Vissa användare kan bara inte bli vana eller i vissa fall är det nödvändigt - beroende på dokumentet. Som alla vet är skrivare billiga, men bläck å andra sidan, inte så mycket. Här är några tips du kan följa för att spara pengar och papper om du behöver skriva ut dokument.

Justera utskriftskvalitet för att spara bläck

När du måste skriva ut ett textdokument kan du spara en stor mängd bläck genom att ställa in den för att skriva ut i snabbutkastskvalitet. Varje skrivare är annorlunda och inställningen för detta kommer att ligga på olika ställen. I det här exemplet skriver jag ett kontrakt som PDF. Jag behöver bara se vad som är på det, så det är absolut inte nödvändigt att skriva ut i hög kvalitet.

Om du skriver ut något med färg och vill spara bläck, ställer du in skrivaren för gråskala utskrift. Till exempel, här på min Canon MP495 ställde jag ut utskriftskvalitet till snabb och gråskala utskrift.

Om du behöver skriva ut i färg, använd dina skrivarinställningar för att sänka mängden bläck som används genom att sänka ljusstyrkanivåerna och intensiteten om du kan. Självklart om du skriver ut bilder vill du förmodligen lämna inställningarna till standard eller bättre.

Skriv ut den text du vill ha från en webbsida

Om du vill skriva ut lite text och kanske en bild eller två från en webbsida, finns det ingen anledning att skriva ut 10 sidor med annonser och i färg - ett hemskt avfall. För att undvika detta markerar du bara vad du vill skriva ut, högerklicka och välj Skriv ut eller tryck Ctrl + P. Då markerar fönstret Pintegenskaper, kryssrutan Skriv ut urval . Bara det du markerade kommer att skrivas ut.

Använd Browser Extensions för att spara pengar vid utskrift

Alla webbläsare har många tillägg och tillägg som gör att du kan göra många saker, varav en sparar pengar vid utskrift. I Google Chrome kan du prova Utskriftsvänlig Extension som låter dig ta bort delar av en webbsida och spara en sida till PDF.

Skärpa tonerkostnader för laserskrivare

Tonerkassetter i laserskrivare kan vara ganska kostsamma. Patronerna är riktade med en infraröd sensor som upptäcker när patronen är uttömd av vätska. I de flesta fall slutar skrivaren fungera när den upptäcker en uttömd patron, även om patronen inte är tom. Kolla in denna snygga hack för att minska tonerkostnaden i halv.

Spara dokument till PDF

Om du behöver ett dokument, försök att bli vana att inte skriva ut det. Om du sparar vad du behöver som PDF kan du visa och visa den på någon av dina datorer eller mobila enheter. Om du behöver redigera det finns gratis verktyg, och nu kan du med Office Web Apps göra det från din webbläsare.

Om du använder Microsoft Office, kolla in dessa artiklar:

  • Spara Office 2007-dokument till PDF (Obligatoriskt gratis tillägg)
  • Spara Office 2010 Docs till PDF
  • Spara Office 2013 Docs till PDF
  • Läs och redigera PDF-filer med Office Web Apps

Kom också ihåg att Adobe inte är kungen av alla saker PDF. Faktum är att det finns flera snabbare och bättre alternativ där ute. Kolla in det här inlägget: Fem gratis verktyg för visning och skapande av PDF-filer

Vad tar du med? Drömmer du en dag om ett helt papperslöst kontor? Vad är några av de saker du gör hemma eller jobbar för att spara pengar på bekostnad av bläck och papper?