Så här hanterar och felsöker du nerladdningar i Windows 10

Att ladda ner filer från Internet är en av de vanligaste aktiviteterna på vår dator. Oavsett om det hämtar dokument, musik, filmer, programvara, vi gillar att hamra, ja jag vet att jag gör det. Beroende på din webbläsare kan hanteringen av dina nedladdningar variera. Nedladdning av filer är en av de enklaste sakerna att göra, men om du stöter på problem, här är några tips för att hjälpa till att sortera ut saker.

Hitta och hantera var data överföres i Windows 10

Som standard sparar moderna webbläsare filer till mappen Downloads under ditt användarkonto. Du kan navigera till nedladdningar på ett par olika sätt.

Gå antingen till Start> Filutforskare> Den här datorn> Nedladdningar eller tryck på Windows-tangenten + R skriv sedan: % userprofile% / downloads och tryck sedan på Enter.

Du kan också lägga till en genväg till Start-menyn för nedladdningar. Tryck på Windows-tangenten + Jag klickar sedan på Personalization, välj Start, amd klicka på länken Välj vilka mappar som visas i Start.

Växla på nedladdningar så kommer det att visas på Start-menyn. För mer om att lägga till systemplatser till Start, läs vår artikel: Lägg till fler mappplatser i Windows 10 Start-menyn.

Ändra standardplatsen för dina nedladdningar

Varje webbläsare behåller en historia av nedladdningar, tryck Ctrl + J (i en webbläsare) för att visa dem.

Du kan också ändra standardplatsen för dina hämtningar i de flesta webbläsare. Här är en titt på hur man gör det i de mest använda.

Google Chrome

Klicka på Anpassa och kontrollera Google Chrome-menyn och gå till Avancerade inställningar. Välj sedan en ny plats under Nedladdningar.

Firefox

För Firefox öppnar du Inställningar och på fliken Allmänt, bläddra ner till nedladdningsavsnittet och ändra platsen.

Internet Explorer

Tryck Ctrl + J och klicka sedan på Alternativ, klicka på Bläddra, navigera till mappen där du vill hämta filer och klicka sedan på Välj mapp.

Microsoft Edge

Fortfarande ett pågående arbete finns inga alternativ tillgängliga för att anpassa nedladdningsplatsen i Microsoft Edge. Men du hittar standardplatsen är Den här datorn> Nedladdningar .

Felsökning av nedladdningar i Windows 10

Det finns många anledningar till att nedladdningar kan misslyckas. Den vanligaste är att ditt antivirusverktyg blockerar nedladdningen. Även om jag inte rekommenderar att du avaktiverar ditt Antivirus, kanske du kanske behöver. Var försiktig om du behöver göra det och se till att du vet exakt vad du laddar ner.

Din brandvägg kan också vara en faktor varför nedladdningen är blockerad, en annan viktig säkerhetskomponent, om du får en varning är det förmodligen inte säkert. Istället försöker du ladda ner från en pålitlig källa, ibland kommer webbplatser från tredje part att vara värd för nedladdningar för populära applikationer. Prova att hitta den verkliga mjukvaruutvecklarens webbplats för direktladdning.

Windows SmartScreen-filter, en säkerhetsfunktion inbyggd i Windows 10, kontrollerar webbplatsernas integritet. Ibland fungerar det inte, stänger av det låter nedladdningen gå igenom. Återigen gör det från fall till fall. Du kan stänga av SmartScreen-filter i Internet Explorer genom att klicka på Verktyg- menyn och välj Säkerhet och klicka sedan på Stäng av SmartScreen-filter.

I Microsoft Edge klickar du på menyn Fler åtgärder och går till Inställningar> Visa avancerade inställningar. Bläddra sedan ner till botten och stäng av. Hjälp mig att skydda mig mot skadliga webbplatser och nedladdningar med SmartScreen Filter

En annan anledning nedladdningar misslyckas, kan hänföras till korrupta temporära filer. Prova att rensa mappen Temporära filer, kolla in vår artikel för instruktioner. När du hämtar installationsfiler för program kör du inte dem från den aktuella platsen, men spara filen till hårddisken först och kör sedan installationsprogrammet därifrån.

Internetanslutning kan ibland påverka dina nedladdningar; Du kan åtgärda det genom att växla från en trådlös till en kabelansluten anslutning eller försök att återställa din Internetanslutning.

Tryck på Windows-tangenten + X klicka på Command Prompt (admin).

Ange följande kommandon vid kommandotolken:

  • Skriv: ipconfig / release och tryck sedan på Enter - det här kommandot dumpar din nuvarande IP-adress som tilldelats av DHCP-servern.
  • Skriv: ipconfig / renew och tryck sedan på Enter - det här kommandot får en ny adress från DHCP-servern.
  • Skriv: ipconfig / flushdns och tryck sedan på Enter - det här kommandot återställer DNS-domännamnet (resolutionscache).

Annat Ladda ner Felsökningstips

  • Kontrollera att systemets datum och tid är korrekta.
  • Du kanske behöver återställa routern. Du kan återställa routern genom att slå ner den, koppla bort den och vänta sedan i 10 minuter. Återanslut strömmen till din router och starta den sedan igen, försök sedan ladda ner igen.
  • Om dina Internet-säkerhetsinställningar är inställda för höga kan det också påverka dina nedladdningar. Klicka på Start, skriv: Internetalternativ och tryck på Enter. Välj fliken Säkerhet och dra sedan vredet till Medium-high under Säkerhetsnivå för den här zonen . Du kan också klicka på Återställ alla zoner till standardnivå.

Hämtar stora filer

Det är möjligt att ladda ner stora filer som en ISO-bild, film eller spel i din webbläsare, jag rekommenderar inte det. De populära webbläsare som nämns i denna artikel; Allt inkluderar möjligheten att återuppta misslyckade nedladdningar, men de fungerar ofta inte eller leder till korrupta nedladdningar. I stället rekommenderar jag att du använder en dedikerad nedladdningshanterare. Det finns många att välja mellan, men de flesta är shareware. Den första jag rekommenderar att du försöker är Microsofts gratis nedladdningshanterare en annan, ToneCs Internet Download Manager, den är gratis endast på provversion, men det fungerar exceptionellt bra, särskilt för stora nedladdningar.

Visst är det här mycket att hämta filer i Windows. Om du har några tips du vill dela om din nedladdningsupplevelse på Windows, lämna en kommentar.