Fem viktiga Twitter Tips för Power Users

Twitter är något som många av oss har blivit beroende av. Oavsett hur många anhängare du har eller så bra på det som du tror att du är, gör det aldrig ont för att lära dig några nya knep.

Dessa tips och tricks hjälper dig att säkra ditt konto och bli effektivare med den populära sociala servicen.

1. Arkivera dina tweets

Även om du använder ett starkt lösenord, och webbplatsen är "allmänt" alltid upp och redo att använda, vet du aldrig vad som kan hända. Webbplatsen kan gå ner i flera dagar, eller den felaktiga personen kan få sina händer på ditt lösenord och göra allvarliga skador. Därför har Twitter en funktion som låter dig arkivera dina tweets för förvaring.

Det är en mycket bra idé att skapa och ladda ner arkivet av dina tweets från tid till annan. Du vet, bara om det är fallet.

Om du vill hålla din Twitter-aktivitet arkiverad och säker, kolla in vår artikel: Så här arkiverar du alla dina tweets.

2. Säkra ditt konto med tvåfaktorautentisering

Jag kan verkligen inte nog betona hur viktigt tvåfaktorsautentisering är för att låsa ditt konto. Vi har skrivit många artiklar som visar hur du aktiverar tvåfaktorsautentisering (eller tvåstegsverifiering) på praktiskt taget varje onlinetjänst som erbjuder den.

Twitter har inte en, men två inloggnings verifieringsmetoder på plats. Om du använder en smartphone är det enklaste sättet att göra detta genom att godkänna inloggningar med Twitter-appen.

Även om du inte använder en smartphone kan du använda den andra metoden som skickar textmeddelanden med en kod till din telefon varje gång någon försöker logga in på ditt konto. Koden måste skrivas tillsammans med lösenordet på inloggningssidan.

3. Ta bort Twitter Apps Du använder inte Anymore

Också på säkerhetsfronten är det en bra idé att städa upp listan över appar med åtkomst till ditt Twitter-konto från tid till annan. Med Twitter brukade logga in på flera appar och tjänster är det alltid säkrare att bara ta bort de som du inte använder längre. Eller kanske du använde din Twitter för tillfälliga inloggningar, och planerar inte att använda den mer än en gång, bara ta bort den direkt.

Om du inte har gjort det på ett tag, se till att kolla in hur du återkallar appåtkomst till din Twitter.

4. Planera tweets med ande

Här är en app du kanske vill behålla på ditt Twitter-konto. Ande, som jag behandlade i den här artikeln, är en enkel Twitter-app som ger en bra tjänst.

Det låter dig göra dina tweets försvinner efter en viss tid. Det här är bra om du lägger mycket tidskänsligt innehåll som inte längre är relevant efter ett tag - till exempel om du vill att en händelse raderas efter att den har skett.

5. Anpassa din Twitter-rubrik

Bortsett från din profilbild, kommer en profilhuvudbild att ge ditt Twitter-konto mer personlighet.

När den lanserades kan funktionen hittas i avsnittet Design i Twitter Settings (gear icon) -menyn.

Twitter utvecklas alltid vilket betyder att saker rör sig runt. Nu har möjligheten att ändra din rubrik flyttats under Profilkategorin.

För att lägga till eller ändra en rubrikbild klickar du bara på knappen och laddar upp den. Den rekommenderade upplösningen är 1252 x 626, med en maximal tillåten filstorlek på 5 MB. Innan du ändrar det kan du ändra bildens läge och storlek.

Det här är ett bra sätt att se till att din profil sticker ut.

Det här är bara fem användbara Twitter-tips. Om du har mer, var god att låta alla veta genom att lämna en kommentar nedan!