Spara tid genom att anpassa Windows 7 Autoplay-åtgärder

Om du lyssnar på musik eller tittar på videoklipp på din dator kan det spara mycket tid genom att förinställa vad som händer när du laddar media till datorn. Eller kanske du pluggar din iPhone i din Windows 7-maskin ofta för att ladda den, och du är sjuk att se autoplay-popupen? Denna How-To kommer kort att täcka anpassning av autoplay-åtgärder.

Så här anpassar du autoplay-åtgärder i Windows 7

1. Klicka på Windows Start-menyn Orb och skriv sedan autoplay i sökrutan. Klickalänken Autoplay- kontrollpanelen eller tryck på Enter på tangentbordet.

2. Menyn för autoplay-kontrollpanelen visas. Här kan du justera vad som händer när flera olika typer av media laddas på datorn.

3. Klicka på en drop-meny under medietypen där du vill ändra inställningarna för autoplay. Med ljud-CD-skivor kan du till exempel tilldela ett program att öppna och spela upp det, ignorera det (Ta ingen åtgärd) eller visa en fråga om vad du ska göra varje gång media lägger in. Det är säkert trevligt när du ansluter min iPhone till att den nu bara tar ingen åtgärd snarare än att visa den irriterande popupen.

4. Kanske är du inte säker på vilka inställningar du vill, eller vill bara återställa inställningar till vad de var när du installerade Windows. I botten finns en knapp för att återställa alla standardvärden. Glöm inte när du gjort alla dina ändringar till KlickaSpara- knappen!