Hack din laserskrivare för att minska tonerkostnaderna i hälften

De flesta laserskrivare tonerkassetter riggeras med en infraröd sensor som upptäcker när patronen är uttömd av vätska. I de flesta fall slutar skrivaren fungera när den upptäcker en uttömd patron, även om patronen inte är tom. Detta är en bra "bugg" för killen som säljer dig toner men inte så bra för dig konsumenten.

Inga bekymmer - Jag har en groovyHack för dig som kommer att hålla dig igång även när din skrivare upptäcker en så kallad "utarmad" tonerkassett.

Det första steget är att få en enda klistermärke. Om du inte har någon av dessa bör en bit av tejp eller elektriskt tejp göra det; Allt som är litet och blockerar ljus kommer att fungera.

Nästa steg är att justera pappersstorleken så att den passar in i sidan av tonern. Jag använder en Brother HL 2270DW-tonerkassett och 1/4 stycke med en klistermärke passar den perfekt.

Om du tittar på storleken på din skrivare tonerkassett bör du se en liten glascirkel där ljuset passerar igenom. Detta är hålet vi behöver blockera så att vi kan lura skrivaren för att tro att patronen är full.

Sätt in klistermärket i sidan så att det inte är i vägen för några växlar, men blockerar sensorn.

När du är helt införd bör tonern vara bra att gå. Anslut bara den till skrivaren och njut av ytterligare 20-40 procent mer toner som fortfarande sitter i patronen.

Har du några användbara skrivartips eller liknande groovyHacks? Skicka in dina tips via e-post till tips@ eller bara släpp dem i kommentarfältet nedan!