Facebook: Ange verifierade konton

Att se till att någon (särskilt kändisar) är vem de säger att de är är nödvändiga. Facebook försöker se till att det händer genom att tillåta användare med ett stort antal abonnenter att verifiera sina konton.

Precis som Google Plus har Facebook en riktig namnpolicy, vilket innebär att det namn du måste använda på webbplatsen, åtminstone teoretiskt, måste vara ditt riktiga namn (det finns i användarvillkoren, under registrering och kontosäkerhet). Det faktum att webbplatsen inte gör så mycket för att se till att regeln följs av alla dess användare är en annan historia. Jag förstår det helt. Varför skulle Facebook bryr sig om en 60-årig som använder Facebook för att hålla kontakten med sin bror i en annan tidszon använder sitt riktiga namn eller inte?

Saker förändras dock när vi pratar kändisar. Vad händer om någon utmärker någon berömd rockstjärna (kanske en som inte använder Facebook), får några hundra tusen abonnenter och ger dem all slags falsk information, kanske till och med bluffar dem till någonting? Det slutar omedelbart att bli ofarligt.

För att försäkra att det inte händer, har Facebook beslutat att erbjuda användare med ett stort antal abonnenter (som Tyra Banks, i bilden ovan) möjligheten att verifiera sitt konto, säger TechCrunch. Detta görs genom att ladda upp ett foto-ID (vilket kommer att raderas efteråt, förhoppningsvis inte som att de raderade bilder på webbplatsen ...).

Användare kommer också att kunna ställa in en pseudonym eller smeknamn som de vill använda på webbplatsen - för om du är en berömd musiker, med ett annat scennamn än din verkliga, så kommer folk nog inte se dig på ditt riktiga namn .

Det roliga är att, enligt samma artikel, kommer verifierade konton inte att se annorlunda ut (även om jag antar att Facebook kommer att göra sitt bästa för att eliminera de falska efter att ett konto har verifierats). Dessa användare kommer bara att dyka upp i förslag.

Åh, och en annan sak om du är en berömd skådespelare, med 2 miljoner abonnenter, läser detta. Innan du börjar titta på den här funktionen bör du veta att Facebook kommer att be dig att verifiera ditt konto, inte tvärtom. Så vänta och se om du är tillräckligt viktig.