eBay frågar användare att ändra lösenord, här är hur

eBay är den senaste online-jätten som faller byte mot ett säkerhetsbrott och ber sina användare att ändra sina lösenord på webbplatsen som en säkerhetsåtgärd. Om du är ny på eBay eller aldrig har ändrat ditt lösenord tidigare, här är en stegvis stegvis handledning om hur du gör det.

eBay-servrar överträds

Enligt ett pressmeddelande från företaget har en cyberattack äventyrat en databas som innehöll krypterat lösenord och icke-finansiella data. Det är viktigt att veta att det inte finns några bevis för överträdelsen som påverkar PayPal-användare, eftersom PayPal-data lagras någon annanstans som är säkrare. Så du kan vara säker på den fronten.

Anfallarna har fått tillgång till databasen med hjälp av några inloggningsuppgifter för anställda, vilket tillåter obehörig åtkomst.

Företaget säger också att det skulle anmäla användarna att ändra sitt lösenord och, om lösenorden har använts på andra webbplatser, att ändra dessa lösenord också.

Du kan läsa mer om överträdelsen i den här artikeln som vi skrev igår.

Så här byter du ditt eBay-lösenord

Att ändra ditt eBay-lösenord är ganska enkelt. Börja med att logga in på ditt eBay-konto med ditt nuvarande användarnamn och lösenord.

Klicka sedan på pilen bredvid ditt namn längst upp till vänster på skärmen och klicka på Kontoinställningar i rullgardinsmenyn.

På nästa skärm, gå till Personlig information.

Klicka nu på Redigera på lösenordet. Då måste du logga in igen innan du kan göra ändringar.

Skriv in ditt nuvarande lösenord igen och sedan en ny två gånger för att bekräfta det. Klicka på Skicka och du är klar! Ditt lösenord är nu ändrat och du är mycket säkrare som ett resultat.