Översätt text på flyget med Google Goggles och en telefon [groovyNews]

Om du är ute av stan, skulle det inte vara trevligt att få en gratis reseguide för att översätta och berätta vad allt var? Googles nya mobilprojekt, Google Goggles, är exakt det. Här är vad det kan göra.

Använd kameran på din smarta telefon genom att helt enkelt ta en bild av texten du tittar på och sedan lägger Google-skyddsglasögonen direkt in i Google-översättaren för dig och ger dig definitionen. Det brukar också upptäcka vilket språk det är utan att du ens säger det!

Om du trodde att bara den verkliga världen översatt text var groovy, bland annat Google Goggles kan även göra Landmärken och platser. Vill du veta vad du tittar på? Bara "Goggle it ©!"

Just nu är appen tillgänglig för alla Android-telefoner som kör OS 1.6 eller senare. Tyvärr iPhone-användare .... Ser ut som stunt Apple som drogs med Google Voice försenar ytterligare utgåvor av Google-produkter på iPhone ... Hur som helst, kolla lite mer av vad Google Goggles kan göra på den officiella Google Goggles-webbplatsen eller videon nedan.

Vill du höra om mer techrelaterade nyheter, uppdateringar och tips? Prenumerera på gratis RSS-flöde för dagliga groovy artiklar!