Inaktivera rekommendationer för fotomärkning på Facebook och "Spara ditt ansikte"

Facebook är välkänt för privatlivets oro som det genererar, och bland de värsta är fotokodning. När du har laddat upp din mugg till Facebook och taggad den ett par gånger, kommer Facebook att börja känna igen ditt ansikte. När ditt ansikte känns igen av Facebook kommer etikettförslag automatiskt att visas för foton som ser ut när de laddas upp av någon. Året tillbaka skrev Mrgroove ett intressant stycke som visar hur du kan "förlora ditt ansikte" med ett liknande verktyg i Googles Picasa. Facebook har inkluderat ett sätt att inaktivera automatiska taggförslag. Det hindrar fortfarande inte att man manuellt märker dig, men det kommer åtminstone att göra det mycket svårare att.

Hur inaktiverar du automatisk taggförslag i foton på dig på Facebook

Steg 1

Logga in på din Facebook-profil, klicka sedanKonto- menyknappen längst upp till höger. På rullgardinsmenyn väljer du Sekretessinställningar .

Steg 2

På nästa sida Klicka på knappen Anpassa inställningar längst ner.

Steg 3

Bläddra ner inställningslistan och bredvid "Föreslå bilder av mig till vänner" Klicka på Redigera inställningar .

Steg 4

Ett fönster ska dyka upp med titeln "Foton: Föreslå etiketter". Till höger om det här fönstret Klicka på menyknappen och Ställ in den för att avaktiveras . När du är klar kan du klicka okej för att avsluta.

Gjort!

Facebook lägger inte längre automatiskt ditt namn på foton som andra människor laddar upp. Som nämnts kommer detta inte att förhindra taggning, men det borde verkligen minska nivån på de taggade bilderna.