Uppdatering: Google Docs får en stor uppdatering

Förra månaden uppdaterade Google docs till en helt ny version, men skillnaderna var knappast märkbara. Microsoft Office 2010 och Zoho verkar fortfarande ha mer nytta, så vad gör Google om det?

Mindre webbläsarsäkerhet

Tidigare var Google Docs beroende av webbläsarbeteende för att bestämma klickbaserade åtgärder. Nu med den senaste versionen använder Docs inte alls webbläsaren. snarare bygger det bara på JavaScript.

Nytt fönster, Ny layout

Eftersom Docs Editor-motorn nu drivs av Javascript kan den hantera mer komplexa åtgärder - som kursivisering av markören. Tabbplatser har lagts till, och nu ska alla funktioner fungera sömlöst, oavsett vilken webbläsare du använder.

Mer samarbete

Vad Google Docs utmärker sig är samarbete, och nu är det ännu lättare att berätta vem som gjorde vad och kommunicerar förändringar. Med hjälp av funktionell omvandlingsteknik väntar Docs inte längre på uppdatering av samarbetsförändringar, men överför dem i realtid ett tecken åt gången.

Prova de nya Google-dokumenten

Den nya versionen av Google Dokument är inte helt redo att bli officiell, så om du vill prova det måste du logga in. Du kan göra det på https://docs.google.com/settings under fliken Redigering .

Använder du Google Dokument? Hur jämför det med andra ordbehandlare du har använt? Skicka dina tankar i kommentarfältet nedan!