Dag 4 av Blackberry Outage - VD Mike Lazaridis ber om ursäkt

">
På dag 4 av ett globalt BlackBerry-meddelandeavbrott och på tröskeln till iPhone 4S-utgåvan stiger RIM-vd Mike Lazaridis upp och sänder via YouTube, en allmän ursäkt till sina kunder.

RIM vd Mike Lazaridis:

"Sedan lanseringen av Blackberry 1999 har det varit mitt mål att tillhandahålla en pålitlig, realtidskommunikation runt om i världen. Vi levererade inte det målet i veckan. Inte ens i närheten. Jag ber om ursäkt för serviceavbrott den här veckan. Vi har låtit många av er nere. Men låt mig försäkra dig om att vi arbetar dygnet runt för att åtgärda det här. Du förväntar dig bättre från oss. Och jag förväntar oss bättre från oss. Det är snart att säga att problemet är helt löst .... "

Ett systembrott i denna skala är aldrig bra för något företag. För RIM förstärks detta av den intensiva konkurrensen den har mottagit sedan utgåvan av de första iPhone- och Android-mobiltelefonerna. Med sitt inbyggda stöd av Microsoft Exchange Activesync, om IT-chefer stod på staketet om att flytta från plattformen och över till iPhone- eller Android-mobila enheter, förstärker detta nya skador behovet av att bli allvarliga om att ompröva sin mobilstrategi.

[learn_more caption = " Uppdatering 10:00 (GMT-5) " state = "open"] På sin Newsroom-sida har RIM utgått en uppdatering till sitt pressrum och Facebook-sidor som alla tjänster är fullt fungerande globalt. Även om en helt klar verkar ha blivit utfärdad, skulle jag inte personligen bli förvånad om det tar flera dagar för allt att vara 100% medan de tuggar genom sin eftersläpning av meddelanden. [/ Learn_more]