Hur man förebygger virus och skadlig kod med patch Min dator

Om du kör Windows vet du redan att du behöver uppdatera dina apparater regelbundet. Även om programmen inte uppmanar dig att uppdatera krävs korrekt säkerhetshygien proaktiv övervakning. Problemet är att uppdatering av din dator också sätter dig i fara.

Senaste säkerhetshot: Fake eller Hijacked uppdateringar

När något dyker upp i systemfältet gör du åtgärd. Om det står något som Java är gammal, klickar du på det och gör uppdateringen. Smart malware realiserar detta och sätter falska uppdateringar där. Andra gånger kommer du att vara på en webbsida, och en falsk annons varnar dig om en plugin är föråldrad. Logiskt klickar du på den länken och kör uppdateringen. Båda gångarna smittade du dig själv.

En annan risk som du ser är att försöka hämta nya program. Din första instinkt skulle vara att använda en sökmotor för att hitta den. Problemet är att de första länkarna kan innehålla buntad programvara som du inte vill ha, vanligtvis kallad foistware. Det föder på dig utan din direkta kunskaper. Visst är det i Villkoren du godkänner, men de flesta läser inte dem.

Patch Min dator löser dessa problem

Jag är ett stort fan av Patch My PC. Det är ett gratis program som kör som Ninite. Det låter dig batchinstallera eller uppdatera programvara. En av anledningarna till att jag tycker om det bättre än Ninite är att det täcker fler program. Du behöver inte gå till en webbplats för att köra den varje gång. När det är nedladdat är Patch My PC precis som alla andra program. Det behöver inte installeras, och du kan köra den av en flash-enhet.

När du installerar programmet söker programmet först efter vilken programvara som helst på din dator och föreslår uppdateringar. De dyker upp i rött. Allt som dyker upp i grönt betyder att programmet är aktuellt. Om du vill installera ett program från Patch My PC, markera det och det kommer att installeras batch.

Det är så enkelt! Jag är förvånad över att fler människor inte använder den.

Bästa praxis med Patch Min PC

Oavsett om det är din dator eller datorn hos någon du stöder, behåll Patch My PC på skrivbordet. När du får ett meddelande om att något behöver uppdateras, gör det inte! Malware writers har så många trick upp sina ärmar är det nästan omöjligt att ibland veta vad som är verkligt.

Öppna istället Patch My PC och kör några uppdateringar. Om allt dyker upp, är du uppdaterad. Det är dags att köra en skadlig kodsskanning för att se varför en falsk annons eller popup visade sig.

När du behöver installera programvara på din dator är den första platsen att se Patch My PC. Det har de flesta vanliga gratis program där, inklusive den irriterande och allestädes närvarande Adobe Flash (någonting Ninite har inte). En bonus med Patch Min dator är skadlig kod blockerar ibland dig från att ladda ner verktyg från en webbläsare, Patch My PC kringgår detta.

Det erbjuder också ett automatiskt schemaläggningsalternativ för uppdateringar. Jag tror att det kan vara lite riskabelt, dock. Alltför ofta introducerar en ny version av ett program några nya buggar. Till exempel kör jag inte en programuppdatering innan jag har en intervju över Skype. Om den Skype-uppdateringen orsakar ett tillfälligt problem, har jag ingen lycka till. Det är värt att notera att om ett program vägrar att uppdateras, har Patch My PC en avinstallerare.

begränsningar

Gränssnittet har förbättrats genom åren, men det behöver fortfarande lite arbete. Eftersom det gör en installation kan programmet inte vara öppet vid den tiden. Det stänger inte automatiskt programmet automatiskt även om du anger det i alternativen. Det berättar i huvudfönstret att ett program är öppet. Det kommer inte att hoppa över programmet eller fortsätt vidare. Jag har saknat varningen några gånger eftersom det inte trycker ut ett meddelande eller ett annat fönster. Progressfönstret är för lätt att missa. Om det öppna programmet slår upp en dialogruta, kommer inte Patch My PC att stänga programmet.

Till skillnad från Ninite och andra program gör inte Patch My PC en offlineinstallation. Din dator måste vara ansluten till Internet under hela uppdateringen. Det kräver också. Net Framework 3.5 som du kan aktivera i Windows enligt den här guiden. Den extra mjukvaruinstallationen har problem på vissa system. Patch Min PC ger dig också en länk för att ladda ner .NET Framework om du behöver det.

Medan patch Min dator är inte ett program mot skadlig programvara, använder den till att installera och uppdatera programvara, så att datorns programvara är säker. Det förhindrar också att du av misstag hämtar skadlig kod när du försöker uppdatera ditt system.

Ge Patch Min PC ett försök och meddela vad du tycker om det i kommentarfältet nedan.