Skapa ett lokalt konto i Windows 8 och logga in utan internetanslutning

Den andra dagen var jag på ett hotell som inte hade WiFi-anslutning. Jag försökte logga in på min Windows 8-laptop, och kunde inte. Det var ganska irriterande. För att logga in lokalt måste du göra ett lokalt konto, så här gör du det.

När du först installerar Windows 8, rekommenderas att du använder ditt Microsoft-konto, men det finns ett alternativ att logga in utan att använda ditt Microsoft-konto.

Men de flesta användare kommer att använda sitt Microsoft-konto för att konfigurera sin maskin. Så här skapar du ett lokalt användarkonto efter att du redan har konfigurerat Windows 8. När jag försökte logga in med ett Microsoft-konto fick jag den här skärmen. Jag hade inte tid att sitta och röra med att skapa ett lokalt konto, men jag gjorde senare.

Öppna Kontrollpanelen >> PC Inställningar och under Ditt konto, klicka på Lägg till en användare.

Klicka nu inte Vill du ha den här användaren att logga in med ett Microsoft-konto.

Därefter klickar du på Lokalt konto på skärmen Lägg till användare.

Ange i användarnamnet, lösenordet och lösenordet. Klicka sedan på Nästa.

Det är allt! Klicka på Slutför.

Nästa gång du loggar av om du startar om din maskin, kan du logga in på ditt lokala konto. Det är dock inte så uppenbart. För att se det, klicka på pilen till vänster om din online-inloggning.

Då ser du det nya kontot, klicka på det lokala kontot du just skapat.

Gå vidare och logga in på ditt Windows 8-system. Jag rekommenderar att du använder ett annat lösenord som ditt Windows-konto.

Där har du det! Nu kan du kolla dina lokala filer och få saker att göra utan att ha tillgång till Internet.

Medan Live-inloggningen är bra i många situationer eftersom det synkroniseras mellan maskiner, ibland vill du bara logga in lokalt. Bra där finns ett sätt!