Android Jelly Bean gör sitt sätt på mobila enheter

Det finns goda nyheter för några Android-fans där ute - version 4.1 av Googles mobila operativsystem, aka Jelly Bean börjar sin rollout idag.

Jag sa "några Android-fans", för, som det alltid händer, kommer inte alla Android-enheter att få det. Fortfarande ser antalet enheter som ser ut som lovande ut.

Enligt ett inlägg på det officiella Android Google Plus-kontot är de första enheterna för att få den nya Android-versionen (från idag) Galaxy Nexus HSPA +. Användarna av dessa enheter kommer att bli underrättad om uppdateringen de närmaste dagarna.

Men de är inte de enda som kommer att bli lyckliga av Google. Andra enheter som får den nästa inklusive: alla Galaxy Nexus, Nexus S och Motorola Xoom. Om du har en av dessa, lycka dig!

Nexus 7 kommer med den nya versionen förinstallerad.

Nu blir det intressant att se när andra hårdvaruproducenter har uppdateringen redo för sina enheter, liksom hur sakerna fungerar utan officiellt Flash-stöd.

Jelly Bean ger några intressanta funktioner, som Google Now, ett bättre anmälningssystem, ett smidigare gränssnitt (kolla in en video om det nedan), Android Beam och mycket mer groovy funktioner.