Gör iTunes till Windows Launch och kör Snabbare

iTunes for Windows började som ett bra skrivbordsprogram för din musik. Men efter en enorm mängd funktioner har den blivit uppblåst och går smärtsamt långsamt.

Faktum är att det har flest röster i vår Fråga läsarna: Vad är den värsta programvaran du kan tänka på. Det finns många alternativ till iTunes där ute - foobar2000 är min personliga favorit - men om du har spenderat många år investerat i det och inte vill krångla bytet kan du få det att springa fortare.

Radera smarta spellistor

Ett av de enklaste sätten att påskynda lanseringen av iTunes är att ta bort standard Smart Playlists. Efter att ha inaktiverat dem bör du märka en anmärkningsvärd skillnad i starttiden. Du kan göra och överföra dina egna vanliga spellistor och det sänker inte prestanda som Smart Playlists gör.

Stäng av Genius

Om du inte ser en anledning att använda den, eller har inte aktiverat Genius i iTunes, gör det inte. Medan det körs gör det många saker i bakgrunden och tar upp systemresurser.

Inaktivera enhetssynkronisering

Din iPhone, iPad eller iPod touch hanteras enkelt på egen hand utan att behöva ansluta dem till din dator. Om du inte använder iTunes för att synkronisera och hantera enheten, gå till Redigera> Inställningar och klicka sedan på fliken Enheter. Markera rutan Undvik att synkronisera iPod, iPhone och iPads automatiskt. På så sätt, om du har din enhet kopplad av någon anledning, kommer iTunes inte att slösa tid på att leta efter det och börja kasta upp alternativ som är värdelösa för dig.

Bli av med duplicerade filer i iTunes

Genom åren har du antagligen vuxit en stor musiksamling, och chansen är att det finns flera dubbletter i ditt bibliotek. Om du vill klä ut dubbletter klickar du på Visa> Visa dubbletter . Var försiktig med det här eftersom det kan ge upp dubbla sånger från olika album. Till exempel kan du ha en sång på ett album, och samma sång är på en "bäst av" samling.

Ta bort bibliotekskolumner

För att hjälpa dig att komma igenom ditt bibliotek snabbare, bli av med kolumnrubrikerna du inte bryr dig om. När du tittar på ditt bibliotek, högerklickar du på en av kolumnerna och avmarkerar de som du inte behöver visa upp. Å andra sidan kanske du hittar fler kolumner som är användbara i din navigering, kolla bara ytterligare.

Det gör det inte nödvändigtvis att iTunes körs snabbare, men kan göra navigationsupplevelsen mycket enklare.

Gör text större och enklare att läsa

Om du använder iTunes på en mindre skärm kan det vara svårt att läsa texten för att se vad som händer. Eller kanske du bara har dålig vision. Hur som helst kan du göra hela texten större i iTunes.

Gå till Inställningar och under fliken Allmänt, markera rutan "Använd stor text för listvisningar" och klicka på OK.

Det här är bara några sätt att du kan få iTunes att köras snabbare på Windows. Bara inaktivera (och aldrig använda) Smart Playlists kommer att påskynda saker och ting ganska mycket.

Har du ett tips för att göra iTunes snabbare än jag missade? Lämna en kommentar nedan och berätta vad det är!