CloudMagic Review: Gmail Instant Search över flera konton

Dagens ord på Google är " direkt ", och det har varit de senaste veckorna, vad som med Google Instant Search for Mobile och Google Instant Previews startar. Vad kommer härnäst? Mitt gissning är omedelbar sökning efter Gmail och Google Dokument.

Skulle det inte vara trevligt om du kunde söka i ditt Gmail-arkiv på flugan? Låt oss säga att du är mitt i att komponera ett e-postmeddelande till en vän och du behöver referera till något från ett arkiverat e-postmeddelande, till exempel en visningstid, ett bekräftelsesnummer eller kontonummer. Det händer mig hela tiden, och jag måste sluta öppna ett annat fönster så jag behöver inte överge mitt utkast. Men med snabb Gmail-sökning behöver du inte öppna en ny flik eller ett fönster för att dra upp den viktiga informationen. Jag kan inte vänta tills Google rullar ut den funktionen. Lyckligtvis behöver jag inte- CloudMagic har redan täckt.

CloudMagic är en förlängning för Google Chrome och Firefox som lägger till en diskret sökfält i ditt webbläsarfönster när du har Gmail öppet. Därifrån kan du skriva in ett sökord och CloudMagic tar upp resultat från dina arkiverade Gmail-meddelanden. Du kan klicka på dem och visa hela meddelandets kropp, allt utan att navigera bort från sidan du är på.

Vad som är riktigt bra med CloudMagic är att det fungerar över flera konton. Det här är en stor sak för mig eftersom jag har tre olika Gmail-konton: mitt personliga Gmail-konto och två Google Apps for Domains-konton. Med CloudMagic behöver jag inte gå igenom krånget för att logga ut från ett konto och logga in i den andra bara för att dra upp en bit av vital information.

Ljud coolt? Det är coolt. Men du kommer förmodligen att få några frågor. Här är några svar:

Är mina personuppgifter säkra med CloudMagic?

Jag skulle säga ja. När du installerar tillägget kommer Chrome att berätta att CloudMagic har tillgång till "All data på din dator och de webbplatser du besöker." Men det finns verkligen många Chrome-tillägg som följer med denna varning och det låter verkligen värre än det verkligen är.

Om du inte tror att CloudMagic gör något skuggigt och målmedveten skadligt, har du inget att oroa dig för. För att kunna konfigurera CloudMagic måste du ange dina uppgifter för dina Gmail-konton. När du har gjort, startar CloudMagic ett index för dina arkiverade Gmail-meddelanden. Så, ja, CloudMagic har tillgång till en hel del av dina data. Men den goda nyheten är att all sådan data lagras lokalt, precis som dina sparade lösenord i Chrome är. Även om sidan CloudMagic-inställningar öppnas i ditt webbläsarfönster bör du notera adressen: 127.0.0.1. Det är adressen till lokalhosten, dvs din egen dator.

Kommer det inte vara värdelöst när Google stöder omedelbar Gmail-sökning inhemskt?

Inte riktigt. Även om det är troligt att Google lägger till omedelbar Gmail-sökning ( vi vet redan att de har tekniken ), tvivlar jag på att de stöder sökning över flera konton som CloudMagic gör. Plus, CloudMagic har planer på att inkludera fler molntjänster, såsom Hotmail, Google Docs, Yahoo och andra. Det skulle vara trevligt om du hade en universell sökning som gick igenom alla dina molnbaserade repositorier. Det skulle vara som Spotlight, men för molnet.

Kommer andra personer som använder min dator att kunna se mina meddelanden med CloudMagic?

Det här var ett problem i tidigare versioner av CloudMagic, men nu när du loggar ut från Gmail i Chrome eller Firefox, är du också utloggad i CloudMagic. Så oroa dig inte - dina e-postmeddelanden är säkra från familjemedlemmarnas nyfikna ögon eller någon annan som kanske använder din dator för att kontrollera sina egna Gmail-konton.

Var lagras denna data lokalt?

CloudMagic är crossplattform, så var den lagras varierar vilket operativsystem du kör.

Om du kör Windows 7 eller Windows Vista kommer det att finnas i C: \ Users \ YOURUSERNAME \ AppData \ Roaming \ Webyog \ CloudMagic \ data.

För Windows XP-användare kommer det att finnas i C: \ Documents and Settings \ YOURUSERNAME \ Application Data \ Webyog \ CloudMagic \ data.

För användare av OS X hittar du det i ~ / Bibliotek / Application Support / Webyog / CloudMagic / data. "

Och för Linux-folk är det i ~ / cloudmagic / data.

Du borde veta att om någon var ihållande och smygande, kunde de öppna dessa filer lokalt och ta en titt inuti. Om du öppnar .cm-filerna i anteckningsblocket är dataen förvrängd, men det finns definitivt några igenkännliga bitar av text, inklusive e-postadresser och textpassager.

Så, ja, någon kunde snoop genom din hårddisk och hitta den här informationen. Men min gissning är att en databas med dina Gmail-kontakter och -meddelanden inte är den enda känsliga data du har på din maskin, så du har många anledningar att hålla folk från att rifla genom din dator ändå.

Sammantaget tror jag CloudMagic är en groovy förlängning. Jag brukar använda det regelbundet.