Firefox OS Simulator Browser Addon Tillgänglig - Skärmdump Tour

Mozilla har meddelat version 1.0 av Firefox OS Simulator som tillåter användare att försöka företagets framtida mobila operativsystem och speciellt utvecklare för att prova de appar som de har byggt för det på Windows, Linux eller Mac. Allt detta via en lättanvänd Firefox-tillägg.

Jag har skrivit om enheter som kör det nya operativsystemet som är tillgängliga tidigt nästa år, och medan jag inte kan vänta med att använda nämnda enheter, har vi nu möjlighet att ge det nya operativsystemet en testkörning. Jag kommer ihåg de dagar då Android hade en emulator och inga smartphones på marknaden (åh, de bra gamla dagarna!). Även om jag inte tror att det kommer att få en sådan inverkan, ser jag ingen anledning till att det inte går bra.

Den nya versionen meddelas i ett inlägg på Mozillas Hacked blogg och det kunde inte vara lättare att använda.

I Firefox installera den här tillägget. För att göra det klickar du på Lägg till till Firefox och låter det installera - nedladdningen kan ta lite beroende på din anslutning, eftersom filen är över 60 MB.

Låt det nu installeras. Det behöver ingen omstart av Firefox - vilket är överraskande.

Det är allt. Nu kan du leka med Firefox OS och dess standardprogram. Klicka bara på växeln som är inställd på Stoppad till höger och sedan kan du komma till den.

Vid första blicken verkar det på något sätt lik Android. Menyerna ger en liknande känsla, det gör också inställningsområdet.

Ikoner kan också enkelt flyttas genom att hålla dem pressade och dra dem.

Uppgiftshanteraren är dock mycket lik den som finns i Windows Phone. Standard sökmotorn är Bing också, och Nokia Här är kartappsappen, åtminstone i emulatorn.

En annan intressant sak som jag hittade i det är funktionen Spåra inte spår, vilket är ganska groovy som har byggt rakt in i OS.

Det finns också en kostnadskontrollapp, som också har datanvändning i den. Du kan inte göra något med det, men ser ut att likna datasensorn i Windows Phone 8.

En marknadsplats finns redan i den och den innehåller massor av gratis appar som du kan testa.

Efter att ha spelat med Firefox OS, ser det ganska lovande ut. Naturligtvis återstår att se hur väl det kommer att fungera på en mobil enhet i den verkliga världen.

Om Firefox håller sitt ord, så borde vi bara se det under de närmaste månaderna.