Roku får äntligen en officiell YouTube-kanal

Tillkännagav på den officiella YouTube-bloggen på tisdag, upptäckte användarna att den populära videodelningsplatsen nu är på Roku. Men det är lite av en fångst: För närvarande är den bara tillgänglig på Roku 3 i Kanada, USA, Storbritannien och Irland.

Roku-ägare har i åratal tagit hand om bristen på en officiell YouTube-kanal sedan den lanserades 2008. Det har skett flera tredjepartsförsök, men de flesta stängdes inom några månader. En av de mer framgångsrika som vi täckte är VideoBuzz, och du kan fortfarande strömma YouTube till din Roku från en iOS- eller Android-enhet med Twonky.

Officiellt YouTube på Roku

Lägga till kanalen är lätt. Du kan antingen lägga till den via Roku-webbplatsen, eller hitta den i Kanalhandeln på enheten.

När du startat kanalen börjar den med en stänkskärm av den välkända YouTube-logotypen. Sedan börjar det med YouTube Trends. Pil över menyn till vänster för att söka igenom olika videokategorier.

Till exempel, här är en titt på den mest populära kategorin. Peka sedan bara på fjärrkontrollen till höger eller vänster för att sortera igenom videoklipp.

Om du är en tung YouTube-användare är det första avsnittet du förmodligen vill gå till Inställningar där du kan logga in.

Se till att ha din bärbara dator eller surfplatta med dig, eftersom du måste navigera till YouTube-sidan och ange koden som du får på skärmen.

Därefter får du tillgång till kanaler du har skapat, favoritvideor, titta på senare listor ... etc.

En annan cool sak du kan göra är att koppla din Android eller IOS-enhet som har YouTube-appen installerad. Det låter dig söka efter videoklipp på din enhet och skicka dem till Roku för att titta på den stora skärmen.

Om du inte har en Roku 3 än, kan du med denna skrivning få en för endast $ 89 på Amazon. Företaget säger att det hoppas kunna få det på flera modeller i början av 2014, men det är kanske dags för en uppgradering ändå.

Att vara en sladdklippare och Roku 3-ägare själv måste jag säga att det är en mycket bättre enhet än tidigare modeller, och på fjärrkontrollen kan du ansluta hörlurar till den för privat lyssning.