Tredje ögat: Se vem som försökt att låsa upp din smartphone utan framgång

Tredje ögat är en Android-app som försöker lösa ett problem som har funnits sedan skärmsläckningen själv har varit tillgänglig på telefoner - visar användaren om någon någonsin försökt låsa upp sin telefon.

Låt oss möta det: många människor har misstänkt sina betydande andra aktiviteter som de kan gömma sig.

Och vilken bättre plats att börja snooping runt processen än den personens smartphone. Men misstanken är en tvåvägsgata; hur kan du ta reda på om din flickvän inte litar på dig och hon försöker låsa upp din telefon? Det kunde inte vara enklare, verkligen; bara installera tredje ögat och misstänker aldrig någonting igen.

Börja med att installera appen från Google Play Butik. Du kan hitta den här.

Efter installationen kommer du att ta en liten handledning. Viktigast kommer du att bli ombedd att låta appen få tillgång till foton, media och filer på din enhet, samt ta bilder och spela in video (du kanske kommer ihåg att i Android Marshmallow har du exakt kontroll över appbehörigheter) .

Då aktiverar du en enhetsadministratör för den.

Nästa steg är att justera inställningarna om du behöver - jag tror att standardvärdena fungerar bra, eftersom appen är ganska enkel. Den viktigaste inställningen är enligt min mening den som låter dig bestämma hur många felaktiga försök ska göra appen ta en bild. Kanske har du vana att skriva in ett felupplåsningsmönster, och du skulle nog inte vilja behålla ett galleri av ditt ansikte i det.

Om du vill ta bort annonserna kan det också göras på samma plats, till en liten avgift.

Jag måste nämna att en PIN, ett mönster eller ett lösenord måste ställas in (fingeravtryckslås fungerar också bra med det). Självklart, om du inte har något skärmslås, vad skulle meningen med hela saken vara?

Efter att du har ställt upp det kan du bara låta det springa. I det ögonblick som någon gör ett felaktigt försök att låsa upp smarttelefonen (eller antalet försök du har ställt in), kommer appen smidigt att ta en bild och meddela dig om nästa framgångsrika försök. Bilderna kommer att hållas i deras galleri. Jag tycker det är lite irriterande att det inte går att spara dem därifrån (du kan ta en skärmdump, men).

Appen är så enkel och det gör sitt jobb ganska bra (bara skyll inte på mig om du använder det leder till en kamp i ditt förhållande, du är ansvarig för dina handlingar). Kom bara ihåg att om du vill avinstallera det måste du göra det från menyn så att det kan stängas av.