Windows 8: Ingen Startknapp. Så bli van vid det

Många Windows-användare är helt livliga om det nya Metro-gränssnittet och ingen startknapp på skrivbordet. Bläddra igenom alla Windows 8-forum. Du får se hundratals människor som klagar på det nya operativsystemet utan att ha en Start-knapp, Explorer-bandet och förstås Metro Start-skärmen.

I själva verket skapade tidigare Windows-anställd Michael Bibik Fixing Windows 8-webbplatsen för att starta en protestkampanj.

Vissa säger att tunnelbanan måste vara på tabletter och skrivbordet är detsamma på datorer.

Jag var initialt tveksam till den nya Metro UI och brist på Start-knappen. Jag har testat Windows 8 Consumer Preview sedan den släpptes och jag har funnit det som en flytande upplevelse. Speciellt när du använder en dubbel skärmuppsättning. Lägg bara till en extra bildskärm, och automatiskt får du tunnelbana-gränssnittet på en skärm och skrivbordet på den andra.

Människor är rädda för förändring. Kom ihåg när bandet introducerades i Office 2007? Många hatare om det också. Oroa dig inte, kommer tredje part utvecklare att komma ut med program som tar Windows 8 tillbaka till sin tidigare version. Det finns redan ett par program som tar tillbaka startmenyn. Min favorit hittills är Start8 från StarDock. Jag skrev om det för några veckor sedan.

Jag gillar det eftersom det tar tillbaka Start-knappen, men det tar upp det som Metro UI. Detta ger dig det bästa av båda världarna. Det finns andra groovy funktioner och anpassningar du kan göra med det också.

Kom ihåg att det nya operativsystemet fortfarande utvecklas. Medan de nuvarande Metro Appsna är ganska lama, finns det mycket potential för några riktigt coola funktioner.

Enligt min åsikt, istället för att klaga och slösa bort tid som bekänner frustration över den nya arkitekturen i Windows 8 - vänja sig på det och du kommer bara att bli bra. När allt ser Microsoft inte tillbaka.

Vad är dina tankar om det nya Windows 8-gränssnittet? Något går i kommentarerna om du inte förolämpar andra användare eller är profane. Låt översvämningarna öppna!