Fånga dina NYC-tunnelbanor med Google Maps [groovyNews]

Google Maps-teamet introducerar NYC-tunnelbanekartor direkt till webbplatsen. Nu när du reser genom New York och har uppmaningen att få den perfekta varan eller lite mindre fet pizza, kan Google berätta exakt vilken tunnelbana du ska ta. Den här nya funktionen kommer att vara speciellt användbar för mobilapparatbrukare - inte mer förlorade turister!

Det brukade vara det enda sättet att se digitala kartor på New York tunnelbanesystem var att använda ett överlag. VGMap har fortfarande en utmärkt tunnelbanaöverläggning, men nu när Google är ombord med tanken, blir andra webbplatser föråldrade. Med Google Maps-funktionen är allt du behöver göra för att aktivera Google-tunnelbanekartorna. Klicka på menyn Fler och sedan kryssrutan transitering. Alla tunnelbanor kommer att dyka upp som lätta att se ljusa linjer.

Inte bara visar Google dig linjerna, men också varje stopp. Kartorna innehåller även de tjänster som finns tillgängliga på varje station och om de är aktiva eller inte.

New York har inte varit den enda staden för att få en kartauppgradering i år. Los Angeles Metro och lätta järnvägssystemet lades till kartor tillbaka i juli. Kollektivtrafik kan vara överväldigande ibland, särskilt i ett obekant område. Förhoppningsvis, med hjälp av denna Google-uppdatering kombinerad med transiterna, kommer det inte att bli någon större chans att gå vilse.