Googles mobila översättare mottar sin egen iPhone-app

Google översätt HTML5 webbapps har funnits ett tag nu och det fungerar bra, men Googles översättningsteam har äntligen bestämt att iOS-marknaden är för stor för att passa upp att skapa en app för. Som en bonus har den nya iOS-appen en funktion som webappen inte gjorde, röst-till-text.

Som vanligt är appen gratis och kommer att fungera på de flesta iOS-enheter, inte bara iPhone. Du kan hämta den nya Google Translate-appen för iOS från appbutiken idag och den är tillgänglig på global nivå.

Google Translate-appen stöder översättning av 50 + språk, och den nya funktionen av röst-till-text stöds av 15 av dessa språk. Appen kan muntligt uppspela din översatta text för att hjälpa dig att uttala den, och den stöder också en zoom in- funktion för att göra texten lättare att se.

Appen kräver en internetuppkoppling för att fungera, men medan den offline kan det fortfarande översättas enkla ord, få tillgång till översättningshistoriken, och du kan Star- viktiga översättningar för att spara dem för offline-användning. Sammantaget är det ett anständigt steg upp från webben och kommer definitivt att vara till nytta när du reser utomlands.