Bean: Min favoritordbehandlare för Mac

Låt mig gush ett tag om en av mina favoritfria Mac-nedladdningar där ute. Det är Bean för Mac OS X. Bean är en gratis ordbehandlare för Mac-användare, och det gör allt rätt.

En vän introducerade mig till Bean, eftersom vi båda skriver dagligen. Ibland behöver jag en ordbehandlare, för det är bara mycket lättare att arbeta med än en webbplatsens innehållshanteringssystem (CMS). Jag behöver inte oroa mig för något annat än de ord jag skriver. Spara så ofta, och jag är bra. Bean ger mig allt jag vill ha i en ordbehandlare: snabb, fri, enkel textformatering och allt annat du behöver för en enkel skrivning. Jag väljer den över program som OpenOffice och till och med Apples sidor eftersom det är så effektivt. Allt jag behöver göra är att skriva och spara till min Dropbox, och jag har tillgång till dokumentet från båda mina datorer.

Skaparna av Bean erkänner att detta inte är en fullblåst ordbehandlare som Office eller Pages. Snarare ligger det någonstans mellan din TextEdit-applikation och Sidor. Du får grundläggande formatering och du kan placera bilder, men du har inte fotnoter och andra fina alternativ. Det är okej, för jag använder inte någon av de grejerna. Jag skriver bara ut ett dokument och klistrar in det i ett CMS när det är klart, eller skickar jag det till mina redaktörer som en .RTF. Det fungerar, och det är kompatibelt med nästan allting där ute.

Jag gillar enkelheten. Ändå är allt jag behöver tillgängligt. Det räknar med mina ord när jag skriver, vilket är väldigt viktigt när man skriver för en tidning (och vissa webbplatser som vill ha ett visst antal ord.) CPU-belastningen är minimal, och den startar och fungerar väldigt, mycket smidigt. Det här är också en bra sak för författare, för ibland måste vi täcka någonting och vi behöver programvaran för att snabbt öppna. När du startar din ordbehandlare, skiljer skillnaden mellan två sekunder och 10 sekunder mycket om du täcker en live-händelse.

För det mesta öppnar Bean dokument från andra applikationer. Du kan öppna några ordfiler, men när något annat kommer upp brukar jag bara använda Sidor för att öppna dessa dokument. Jag använder det nästan varje dag, och jag skulle verkligen sakna det om det skulle gå undan. Låt oss hoppas att utvecklarna fortsätter att stödja programvaran. Det är verkligen bra.

Du kan ladda ner det här: Bean. Det är gratis, varför inte ge det ett skott?