Trådlöst Anslut en PS3-kontroller till din Android-telefon

Spelar du spel på din Android-telefon eller -tablet? Kunde dessa spel förbättras genom att använda en gamepad? Om du är trött på programknapparna på skärmen och har en PlayStation 3, så är dessa konsolkontroller ett bra sätt att spela på språng. Med lite uppfinningsrikedom och den rätta appen kan du trådlöst ansluta PlayStation 3-controllers till nästan alla Bluetooth-utrustade Android-enheter. Inga ledningar, ingen röra, inga problem.

Den bästa appen som jag har använt som fungerar PS3-kontrollen heter Sixaxis Controller. Tyvärr är det inte gratis. Det kostar ungefär $ 1, 99 beroende på vilken region du tittar på Play marknaden från.

Obs! Googles kompatibilitetskontroll för Play Market kan inte lita på att denna app fungerar korrekt på din enhet. Utvecklaren, Dancing Pixel Studios, publicerade också en gratis app för att testa om appen kommer att fungera med din telefon. Jag föreslår att du kör den fria testappen först för att vara säker på att enheten är kompatibel innan du spenderar pengar på appen.

Krav

  • PS3 Controller USB-laddningskabel
  • Sixaxis Controller Android app
  • SixaxisPairTool installerad på en Windows-dator
  • Enheten måste ROOTED

Sixaxis Controller app är otroligt lätt att använda. Ett klick på Start-knappen växlar telefonen till Bluetooth-lyssningsläge. I botten av appen finns en lokal Bluetooth-adress. Notera detta 12-siffriga nummer, du behöver det senare.

Alternativt om du har en manlig konverterkabel som går mini-usb till micro-usb (eller vad din telefon / surfplatta har) kan du använda knappen Pair Controller och hoppa över resten av den här guiden.

Nu när du har Bluetooth-adressen är det dags att konfigurera PS3-kontrollenheten. Anslut bara den till din dator med USB-laddaren.

Nästa, om du inte har laddat ner och installerat Sixaxis Pair Tool, behöver du det. Öppna den, och Windows kommer att be om behörigheter att installera styrenhetens drivrutiner och programvara. Välj "Installera denna drivrutinsprogramvara ändå".

När allt är klart bör den nuvarande huvudlinjen fyllas med Bluetooth-adressen på din PS3. Du måste ändra det genom att skriva in adressen till din telefon som du fick tidigare och sedan klicka på Uppdatera-knappen.

När du har ändrat den ska nuvarande mästare nu säga adressen på din Android-enhet.

Klicka bara på PS-knappen och kontrollenheten försöker ansluta.

När du har klickat på Start-knappen innan du försöker ansluta, ska regulatorn omedelbart synkronisera med telefonen. Det är allt! Det finns fortfarande några inställningar som kan justeras från menyn> Inställningar- sidan i appen, men för det mesta, om du använder fjärrkontrollen för att spela spel, ska du vara bra att gå. Var noga med att batterierna är laddade. Ha så kul!