Backblaze är en enkelt online backup-lösning

Att ha en tjänst som säkerhetskopierar dina data är ett viktigt verktyg för en stabil backupstrategi. Backblaze är ett backupsystem för online-lagring som är säkert och enkelt att använda. Det krypterar dina data innan du lämnar din dator, så du kan ha lugn och ro att veta att dina känsliga filer är skyddade.

Komma igång med backblaze

För att starta ladda ner Backblaze-försöket. Det ger dig 15 dagar av tjänsten gratis. Ange din e-postadress och ett lösenord för att skapa ett konto och klicka på Ladda ner gratis prov.

Programvaruinstallationsfilen är bara 3, 2 MB, och installationen genereras för dig omedelbart genom att du känner igen ditt konto.

Därefter analyseras din enhet vilket är en engångsprocess.

Allt kommer att säkerhetskopieras med undantag för applikationsdata, operativsystemdata och tillfälliga filer. Det finns ingen gräns för rymd- eller filstorlek. Jag menar att filstorleken är begränsad till 4 GB per fil, men det är en inställning som du kan ändra till obegränsad.

Gränssnitt och backup

Nu är den stora delen att mjukvaran har börjat säkerhetskopiera allt på min dator direkt utan att jag behöver göra någonting annat. Backblaze Control Panel är lika enkelt och lätt att använda. Om du vill ha mer kontroll över vad som säkerhetskopieras kan du pausa det och gå till Inställningar.

Här kan du lägga till eller ta bort kataloger som är säkerhetskopierade. Du kan också ändra storleken på filer som säkerhetskopieras. Den är inställd på 4GB-filer som standard, men du kan ställa in den för att hoppa över filer som är en viss storlek, eller ställa in det obegränsat. Personligen har jag det inställt att hoppa över videofiler som är för stora. Det är viktigast att få dina dokument, foton och andra känsliga filer.

Återställ data

Det finns tre sätt att återställa dina data. Du kan bara ladda ner dina data tillbaka, i en zip-fil, eller få en 64 GB USB-enhet eller en upp till 3 TB-hårddisk med dina data skickade till dig - de två senare alternativen är till en extra kostnad. 64 GB-flashenheten är $ 99 och hårddisken, så att upp till 3TB data skickas tillbaka till dig, är $ 189.

Dessa kapaciteter ökade nyligen. De tidigare var 32 GB för flash-enheten och 1 TB för en hårddisk, men priserna har förblev oförändrade.

När allt är upprättat kan du bara ignorera programvaran helt, eftersom den bara kommer att sitta i systemfältet och göra jobbet och säkerhetskopiera allt.

Lågt fotavtryck

När det gäller hastigheter tog min första säkerhetskopia, för 171 702 filer, totalt 80 309 MB på två enheter, ungefär en vecka. Nu kanske du först tror att saker kommer att gå fortare än tjänsten säger, men mitt intryck är att det börjar med att synkronisera filerna i storleksordningen. Så saker sakta ner när det kommer till de stora filerna. Men med någon online lagringslösning, inklusive vår favorit - CrashPlan - tar den längsta tiden. Därefter säkerhetskopieras filer och nya data säkerhetskopieras, vilket gör det mycket snabbare.

Som jag sa kommer programvaran inte stör dig alls medan den fungerar, och det har ett mycket lågt minnesfotavtryck - runt 7 MB.

Standardinställningarna i Backblaze gör ett adekvat jobb, men det ger många inställningar du kan anpassa. Från att säkerhetskopiera allt på dina hårddiskar, förutom OS och applikationsfiler, andra säkerhetskopior, specifika filtyper, bara mappar du väljer och mer.

Så du kan ställa in vilka enheter som säkerhetskopieras, och det är värt att notera att externa USB-enheter också säkerhetskopieras. Nätverksanslutna lagringsenheter (NAS) kommer dock inte att säkerhetskopieras. För att komma runt denna begränsning kan du prova tricket Brian skrev om att kringgå Carbonites lokala drivrestriktion, som använder Microsofts kostnadsfria verktyg SyncToy.

I inställningsmenyn kan du också justera säkerhetskopieringshastigheten, schemalägga säkerhetstider, få detaljerade rapporter och öka säkerheten genom att ange en privat krypteringsnyckel. Som standard är du orolig för säkerhet; filer krypteras på datorn med AES-kryptering innan de laddas upp till Backblaze-servrarna.

Obs! Jag upptäckte också ett litet knep. Jag behövde inte mina antivirusloggar säkerhetskopieras, men de finns i programdatakatalogen på systemdriften. Om du inte ser dem får du bara Utforskaren för att visa dolda och systemfiler.

Webbgränssnittet är också lätt att använda. Du kan hantera dina filer, hantera återställningar och ditt konto.

Prissättning och avslutande tankar

Tjänsten är inte outrageously dyr heller. Det är $ 95 om du betalar i två år (vilket får det till $ 3, 96 i månaden), $ 50 per år ($ 4, 17 per månad) eller $ 5 om du automatiskt betalar varje månad.

Backblaze gör processen att säkerhetskopiera data online så enkelt och enkelt. även din mormor kan använda den utan komplikationer. Gå igenom den kostnadsfria provningen själv och låt mig veta vad du tycker om det i kommentarerna.