Twitter Buys Summify

Vi får fortfarande se ett bolag som har grävt denna vecka, efter att Samsung nekat att köpa Research In Motion. Summify har officiellt meddelat att det har köpts av Twitter. Twitter kommer antagligen att integrera Summifys tjänster.

Summify startades i Rumänien och flyttade sedan till Vancouver för några år sedan. Det ger användarna möjlighet att organisera sitt liv bättre i en tid av socialt nätverkande. Den skickar användare, via e-post, mobil eller webb, en sammanfattning av de mest relevanta nyheterna från sina sociala nätverkskonton. Eller jag borde säga "det levereras", eftersom avtalet innebär att inga nya användarregistreringar och några funktioner tas bort.

Sammanfattningar av e-post kommer att behållas för befintliga användare, men tjänsten stängs av helt någon gång i framtiden. Även befintliga användare fortsätter att få sammanfattningar, som vanligt, tills det händer.

Naturligtvis har villkoren i avtalet inte offentliggjorts.

Jag tror att det kommer att vara bra för Twitter, eftersom det kommer att göra det möjligt för företaget att erbjuda en ny och intressant tjänst till mycket fler användare än Summify kan samla på egen hand. Om de använder det klokt, för att vi har sett många fall där lovande startar förstördes efter att ha blivit vid ett stort företag.