Möjlighet att spara Outlook.com-bilagor till OneDrive Official Today

Microsoft tillkännagav idag på sina Office Blogs att alla officiellt får möjlighet att spara bilagor i Outlook.com direkt till OneDrive.

Vi rapporterade om denna utveckling under helgen, men inte alla konton hade den här funktionen ännu. Också, vi var inte säkra på om detta var ett beta-experiment eller något som till slut skulle rullas ut till alla. Tja, från och med idag är det senare det officiella ordet från Microsoft.

Vi har gjort det enklare och tydligare att hantera dessa bifogade e-postmeddelanden. När du får ett e-postmeddelande med en bilaga eller grupp av bilagor-dokument, bilder, musik eller videor kan du nu spara dem till OneDrive med bara ett klick.

Skicka bifogade filer till OneDrive

Vi visade dig hur det fungerar i vår tidigare artikel: Spara Outlook.com-bilagor till OneDrive med en klick, läs så att du kan lära dig exakt hur det fungerar för att skicka bilagorna till OneDrive.

Vad jag inte visste då, men har sedan lärt mig, är att alla dina bilagor kommer att visas i OneDrive som en mapp som heter "Email Attachments", vilket gör dem mycket enklare att hitta. Men mappen i min OneDrive heter bara "bilagor".

Här ser du på skrivbordsversionen av bifogade filer som jag skickade till OneDrive från Outlook.com:

Och här är hur det ser ut i den moderna versionen av Windows 8.1 - kallas fortfarande bara "Attachments" men de flesta filerna finns där.

Eftersom jag har testat det här i eftermiddag verkar vissa bilagor saknas, och inte allt synkroniseras ordentligt, men den här funktionen är ny, och förhoppningsvis kommer kinksna snart att fungera.

Om du inte ser den här funktionen, rekommenderar Microsoft att fortsätta kontrollera nästa vecka.

Den här funktionen är en bra men, och jag skulle gärna se det på Outlook.com-appen för Windows Phone, iOS och Android så att du kan skicka en fil över till OneDrive när du är på språng och jobba på den från din dator senare. Kanske kommer den funktionen i framtiden? Men för nu, njut av den här funktionen.