Skörda bilder automatiskt med Croppola

Det finns en uppsjö av bildskärningsverktyg på nätet, men Croppola är annorlunda jämfört med andra. Det är ett gratis onlineverktyg som låter dig beskära bilder på ett unikt sätt. Det visar intelligent vilka delar av bilden som ska beskäras genom att använda en smart algoritm.

För att komma igång, öppna Croppolas hemsida och klicka på knappen Välj filer för uppladdning. Du kan ladda upp en enda fil eller flera filer som behöver beskära.

Välj den fil du vill ladda upp till Croppola och det kommer att börja ladda upp processen.

Välj nu det bildformat du vill använda från listan över alternativ. Som standard beskärs det automatiskt bilderna som håller de viktigaste delarna. Ett annat alternativ är kvadratisk gröda som är bra för avatarer eller bilder för Instagram och andra liknande webbplatser. Om du vill ändra bildförhållande väljer du de inställningar du vill ha och klickar på Recompute Crops-knappen.

Det kommer att beskära bilden och visa en förhandsgranskning av det klippta valet. Du kan också manuellt välja och dra de områden du vill beskära. Ladda sedan bilderna till din dator i en zip-fil.

Om du är orolig för sekretess för de bilder du laddar upp, bör du veta att tjänsten raderar allt (original och beskuren bild) som är äldre än 30 minuter.