Hantera flera molnkonton med MultCloud

MultCloud löser ett problem som många av oss har när det gäller molnlagring - hanterar och i synnerhet flyttar filer från ett molnkonto till det andra. Den har stöd för en hel del molntjänster och du kan enkelt använda den. Här är hur.

MultCloud

MultCloud är en gratis tjänst och har vidtagit alla försiktighetsåtgärder för att säkerställa att dina data är säkra. Den ansluter till webbplatser och överför data med 256-bitars AES-kryptering för SSL, det sparar inte eller cachar din data på sina servrar och den får åtkomst till dina molndrivningar med hjälp av OAuth-behörighet. På så vis får tjänsten inte åtkomst till dina lösenord och du kan återkalla åtkomst när du känner det.

Fördelarna med att använda alla dina molnkonton på ett ställe är ganska uppenbara - eftersom du får lite ledigt utrymme på var och en av dem, kan du enkelt flytta filer till en annan tjänst när du kör lågt på ett konto. Bortsett från det, om du använder, säger OneDrive för arbete och Dropbox som din personliga cloud storage-tjänst, kan du enkelt flytta saker utan att behöva gå igenom en dators hårddisk och logga in i separata tjänster.

MultCloud är lätt att använda. Börja med att gå till hemsidan, här och tryck på knappen Registrera.

Du måste fylla i ett formulär, som innehåller din e-postadress, lösenordet du vill använda, samt ett användarnamn eller logga in med din e-postadress.

Därefter måste du bekräfta din e-postadress genom att klicka på en länk som skickades till dig. Efter det börjar du lägga till molntjänster.

Du kan välja en från listan och fortsätt sedan lägga till tills alla du vill ha finns i ditt MultCloud-konto. Återigen krävs inget lösenord, du måste bara logga in på de kontona och bevilja tillstånd till MultCloud. För närvarande finns det 16 tjänster du kan lägga till, plus FTP. Dessa inkluderar Dropbox, OneDrive, Google Drive och många fler. Du kan till och med lägga till mer än ett konto från samma tjänst.

När du har lagt till alla konton du vill kan saker verkligen inte bli enklare. Det är inte så annorlunda än att använda en vanlig filhanterare på din dator. Högerklicka bara på en fil eller mapp på ett molnkonto på vänster sida av multCloud-gränssnittet och kopiera det eller flytta det till en annan.

Uppladdningshastigheten är självklart beroende av vilken tjänst du använder, liksom din internetanslutning, men kopiering från en tjänst fungerar bra. Exempelvis tog en 22 megabyte fil cirka 15 sekunder att kopiera från OneDrive till Google Drive. Naturligtvis kan du också välja flera filer som ska kopieras tillsammans.

Jag gillade också det faktum att du kan använda sökrutan för att hitta filer i alla dina molnkonton, inte bara den aktiva. Det gör sakerna mycket enklare om du är lite oorganiserad, som jag är.

Vissa filer kan förhandsgranskas. också, utan att behöva ladda ner dem. Enligt min erfarenhet har det fungerat bra för bilder, inte så mycket för dokument.

Det enda som jag inte tyckte om är att tjänsten stallar ibland när du loggar in. Det kan bero på att det blir alltmer populärt och dess servrar är lite överbelastade. Medan det inte hänt för ofta medan jag använde det, bör utvecklarna arbeta med det, för det skulle vara synd att förlora användarna över något sådant.

Sammantaget är MultCloud en bra idé och det visar mycket potential för framtiden.