Fråga läsarna: Ska du uppgradera till iOS 7?

När Apple meddelade sina nya iPhone-modeller denna vecka upptäckte vi också att iOS 7 kommer den 18 september. Den nya versionen ger många fler funktioner och ett helt nytt utseende till bordet. Medan den är kompatibel med vissa äldre enheter kanske den inte fungerar optimalt, och du får inte alla funktioner som nya enheter får. Så är uppgraderingen värt det?

Apple-enheter kompatibla med iOS 7

Men från det vi hörde från meddelandet igår, har det nya mobila operativsystemet mycket nytt ögonkock och kommer att kräva mycket ström under huven. Om du har en äldre enhet kanske den inte har processorkraften för att ge dig den fulla vätskeupplevelse som nya enheter kommer att ha. Det är faktiskt möjligt att din äldre enhet kan gå långsammare genom att uppgradera.

Också inte alla funktioner i iOS 7 kommer att finnas tillgängliga på äldre enheter. Enligt Apples hemsida:

Alla funktioner är inte tillgängliga på alla enheter.

  • Panoramaformat är tillgängligt på iPhone 4 eller senare och iPod touch (5: e generationen). Kvadrat och videoformat och svep för att fånga är tillgängliga på iPhone 4 eller senare, iPad (tredje generationen eller senare), iPad mini och iPod touch (5: e generationen).
  • Filter i kameran är tillgängliga på iPhone 5 eller senare och iPod touch (5: e generationen). Filter i foton är tillgängliga på iPhone 4 eller senare, iPad (tredje generationen eller senare), iPad mini och iPod touch (5: e generationen).
  • AirDrop är tillgängligt på iPhone 5 eller senare, iPad (4: e generationen), iPad mini och iPod touch (5: e generationen) och kräver ett iCloud-konto.
  • Siri finns på iPhone 4 eller senare, iPad med retina display, iPad mini och iPod touch (5: e generationen) och kräver Internetåtkomst. Siri är kanske inte tillgängligt på alla språk eller på alla områden, och funktionerna kan variera beroende på område. Mobila dataavgifter kan vara tillämpliga. Nya kvinnliga och manliga röster kommer att finnas tillgängliga från början på engelska, franska och tyska.

När iOS 7 lanseras den 18: e ska du uppgradera? Lämna en kommentar och låt oss veta vad du tycker.