Google går minimalistiskt med avancerade sökfunktioner

Det är inte varje dag jag besöker Google.com och vet inte vart jag ska klicka. Under den senaste månaden har Google experimenterat med en ny layout för sökresultatsidan. Om du är en användare som åtnjuter flikarna längs vänsterfältet, kan du kyssa den adjö, för att den är borta för gott. Flikarna sticker fast, liksom de avancerade sökfunktionerna - bara med en ny plats på sidan. De har inte flyttat väldigt långt men. I den nya layouten hittar du alla de gamla alternativen direkt mellan sökrutan och sökresultaten.

Google tillkännagav att den här nya designen först kommer att rulla ut till användare av Google-domänen. (USA), och andra ska få det så snart som möjligt.

Föregående Google Layout:

Nuvarande Ny Google Layout:

Sökverktygen i den nya layouten kan vara lite knepigare att hitta, men enligt Google fungerar de mycket bättre på mobilen. Jag gav den nya sajten en snurr med en Kindle Fire HD, och en Samsung Galaxy SII. Som annonseras fungerar webbplatsen ganska bra på mobilen.

Även om den nya designen blev av med sidobalkalternativen, finns det för närvarande inget att fylla sitt utrymme. De nya flikarna finns också på en plats som tidigare inte utnyttjades.

Mer skärmutrymme används nu, och vertikal visning avlivas inte alls för att få det att hända. Jag gillar den nya layouten efter att ha använt den ett tag, men det tog visserligen lite att vänja sig vid. Frågan är, vad tycker du att Google kommer att göra med alla sina extra sidospårutrymmen? Fler annonser?