Windows: Byt namn på filer snabbt med en snabbtangent

Vi har pratat med Windows-genvägar innan, men en som alltid går över är en användbar liten knapp för att byta namn på filer. Om du är som jag och du jobbar regelbundet med bilder och laddar ner flera olika testfiler varje dag, blir byte namn ett komplett jobb och en snabbtangent kan vara både en tid och livräddare.

I Windows när du väljer en fil och trycker på F2-tangenten kan du omedelbart byta namn på filen utan att behöva gå igenom snabbmenyn. Vid första anblicken verkar denna genväg ganska grundläggande. Som framgår av skärmdumpen nedan är det samma sak som kontextmenyn levererar.

Men när du kombinerar det med ett annat namn på nytt namn (även tillgängligt från snabbmenyn genom att hålla skift + högerklick kan jag lägga till), blir det oerhört användbart. Det är om du använder din dator för att bearbeta foton. För att göra det, välj bara en grupp av filer och tryck sedan på F2-tangenten. Varje fil i valet kommer att ges samma namn med ett sekventiellt nummer som följer efter. Om du nyligen tog en resa till Australien och behöver ett snabbt sätt att organisera fotonamn, så är det det, och det kräver ingen rotig programvara från tredje part för att få jobbet gjort. Det finns förmodligen andra filer som det här kan vara bra för, men för bilder är det kung.

Tips: Om du vill öva lite autentiskt tangentbord Kung Fu, istället för att använda en mus för att välja flera filer kan du använda skift + piltangenterna.