Fråga läsarna: Köper du en ny tablett i år?

Det är den tiden på året, nästa generations tabletter släpps för semesterperioden. Vi har den nya Amazon Kindle Fire HDX, Microsoft Surface 2, och naturligtvis den populära iPad Air and iPad mini med näthinnan. Men är det något som är så revolutionerande om årets nya prylar? Annat än bättre skärmar, snabbare hårdvara och några nya funktioner, finns det en anledning att uppgradera, eller är din nuvarande tablett bara bra?

Nya tabletter är ute i år från vanliga misstänkta inklusive Apple, Microsoft, Amazon, Google, Samsung. Även Dell och Nokia kommer in i mixen.

Här är en kort titt på vad som är nytt i tablettutrymmet i år:

Apple iPad Air och Mini Tablet

Under Apples senaste nyckeltal presenterar vi nya iPads. Den nya iPad Air är redan tillgänglig för köp och hävdar en lättare formfaktor, förbättrad hårdvara och naturligtvis iOS 7. iPad Mini ska vara klar senare i månaden och har en 2048 × 1536 högupplösta skärm som företaget hänvisar till som retina samt snabbare processorer huven.

Microsoft Surface 2

Microsoft lärde sig några viktiga lektioner när den började sin tillträde till surfplattan. Företaget har tappat RT moniker och nu kallar sin grundmodell Surface 2. Ja det är RT-versionen av Windows, vilket innebär att du inte kan installera skrivbordsprogram på den. Även om det kommer med Office 2013 Home och Student edition.

Surface Pro 2 har den fulla versionen av Windows 8.1 på den och kan enkelt vara en bärbar ersättare. Denna årsserie erbjuder också flera intressanta tillbehör som du kan köpa separat för en förbättrad upplevelse.

Vad som förmodligen är det coolaste tillbehöret är dockningsstationen. Dockningsstationen för Surface Pro tillhandahåller en bildskärmsport, ljudingång / utgång, Ethernet-port och en USB 3.0-port med hög hastighet och tre USB 2.0-portar. Detta kommer att kosta dig ytterligare 199, 99 USD - samma startpris som 7 "Android-tabletter. När allt är sagt och gjort, tittar du på ett rejält pris på cirka 1400 dollar. Surface 2 Pro fungerar bäst som en bärbar ersättning för att användas för seriöst arbete och produktivitet. Men det gör också en groovy underhållningsenhet.

Googles Nexus 7

Kanske är du mer budgetmedveten och vill ha en mindre formfaktor Android-enhet som är billigare. Om du letar efter en kvalitetstabell på den billiga erbjuder Google sin nya Nexus 7. Förvänta dig inte att vara superproduktiv med den, men du kan hålla dig uppdaterad med e-post, sociala nätverk och dina favorit RSS-flöden. Det passar bättre som en kompanionsenhet i ditt datorteknik, och är utmärkt för att spela spel och musik eller video konsumtion. Den senaste generationen börjar på $ 229 för den 16 GB Wi-Fi-modellen.

Kindle Fire HDX

Amazon uppgraderade sin Kindle Fire-tablett i år med sin HDX-modell. Den innehåller en 1920 × 1200 hög pixeldensitet för 7 "en och 2560 × 1600 skärm för 8, 9" -modellen. I likhet med de nya iPadsna är den nya brandens ljusare och innehåller bättre hårdvara inuti för snabbare prestanda. Återigen är detta menat att vara en mediekonsumtionstabell och eBook-läsare snarare än en produktivitetsenhet. Vi har alltid gillat Kindle Fire här på , och om du har en, se till att kolla in alla våra Kindle Fire tips och handledning.

Naturligtvis finns det andra tabletter där ute från andra tillverkare som Samsung, Dell och även Nokia släpper ut sin version av en Windows 8.1 (RT) tablett - Lumia 2520. Det har du ännu inte köpt en tablett och ligger på staketet nu är en bra tid eftersom de är andra eller fler generationer i. Men om du redan har en är frågan ...

Behöver du ens en ny tablett? Eller är den du har för närvarande tillräcklig och du ser ingen anledning att uppgradera?

Lämna oss en kommentar nedan och låt oss veta dina tankar om årets skörd av tabletter, och om du planerar att få en eller inte.