Apple tar bort YouTube-app från iOS 6

Apple verkar vara angelägen om att bli av med alla Google-länkar som den kan ha. Det senaste flyttet innebär YouTube-appen i iOS, en häftning till enheterna sedan dess första iPhone. Den kända ikonen kommer att försvinna i Apples nästa iteration av dess iOS-version 6.

Om du älskar att använda YouTube på din iDevice behöver du inte panik. Du kan fortfarande använda videodelningstjänsten på din enhet via Safari-webbläsaren. Google arbetar också med en app som kommer att finnas tillgänglig i AppStore (gratis, säkert) sannolikt tillgänglig kort efter det att iOS6 släpptes, om inte tidigare.

Enligt Apple, som citat av The Telegraph, har dess licens för Google App gått ut och sannolikt än inte, eftersom Apple och Google är direkta konkurrenter nu med Googles mobila Android-telefoner, skulle det vara dumt för Apple att tillåta Google flaggskeppsprogram på dess enheter bygger vidare på Googles varumärke och produkter.

Detta är bara en av de åtgärder som Apple tar för att minska Googles inflytande i sitt operativsystem. Det började med att Google Maps ersattes av Apple Maps med levande navigering i IOS 6, annonserad på WWDC 2012. Inget chockerande här. Bara stora företagsgiganter är stora företagsgiganter.