Skype 6 Bringar Facebook, Windows Live Integration

Skype släppte en ny version idag med bland annat Outlook.com, Hotmail, Windows Live Messenger och Facebook synkronisering. Och det finns några andra uppdateringar som jag verkligen älskar om det redan.

Denna uppdatering kommer strax innan den officiella Windows 8-utgåvan och betonar att Microsoft planerar att kapitalisera på sina 8 miljarder dollar investering på stora sätt. Att byta till en universell multi-messenger-tjänst är bara ett objekt på listan, men vi kommer till det på en sekund.

Först och främst har den nya versionen (6.0), som officiellt meddelades idag för Windows och Mac, ett nytt gränssnitt. Det är inget för drastiskt. Du kommer att kunna hitta din väg runt det, men det ser Windows 8-ish lite ut.

Vad jag älskade mest är att nu kan du faktiskt logga in på Skype med ett Facebook eller Microsoft-konto (det nya Outlook.com ingår). Ett alternativ att logga in med dessa visas nu när du startar Skype efter uppdateringen. Tidigare var Skype-konto bara för Skype och de integrerade inte med andra tjänster.

Om du loggar in med ett externt konto kommer Skype fråga dig om du vill slå samman det kontot med din Skype-ett. Jag gjorde det för Facebook och för mitt Windows Live-konto. I Facebook: s fall måste du tillåta vissa behörigheter, men du kan inte få fel på något annat sätt.

Konton kommer att slås samman direkt efter det.

Nu kan du chatta med vänner på Facebook och Windows Live också. Jag älskar bara det här och jag tror att om Microsoft kan inkludera Yahoo Messenger i detta, kan Skype bli en bra multi-messenger-klient (det är det egentligen).

Du kan bestämma vilka vänner du vill se, så du kan hitta någon i en blixt.

Microsoft har lovat att ljud- och videosamtal med Windows Live Messenger-kontakter också ska vara tillgängliga snart. För närvarande är jag ganska nöjd med det nuvarande erbjudandet.

Den här versionen innehåller även (för Windows-användare) lokalisering på flera språk, gränssnittsgränsen som jag berättade om, liksom några andra korrigeringar. För Mac-användare finns det Retina-bildskärmsstöd och öppna chattar i flera fönster.

Jag tycker att det här är en ganska groovy uppdatering. Uppdaterade du din? Vad tror du?